marți, 19 martie, 2024

Schimbare radicala in magazine. Alimentele vor avea etichete rosii, galbene si verzi. Vezi ce inseamna

Distribuie:

Publicat:

Schimbare radicala in magazine: etichetele rosii, galbene sau verzi ar putea insoti toate alimentele, pentru ca clientii sa stie care sunt riscurile pentru sanatate.

Firmele vor fi obligate ca pe fiecare produs alimentar, inclusiv bauturi, sa aplice etichete care sa atentioneze cumparatorul asupra riscului cardiovascular la care se expune prin consumul anumitor substante.

Etichetele vor fi rosii, galbene sau verzi, in functie de gradul de risc, si vor indica si continutul de sare, zahar sau grasimi daca depaseste cantitatea fara risc pentru sanatate, sunt conditiile impuse intr-un proiect redactat in Parlament si care urmeaza sa fie dezbatut.

Etichetele vor avea forma dreptunghiulara, cu dimensiuni de minimum 10% din eticheta produsului, dar nu mai putin de 10×40 milimetri.

Etichetele de culoare rosie vor fi aplicate pentru produsele cu risc cardiovascular crescut, cele de culoare galbena, pentru produsele cu risc cardiovascular moderat, iar cele de culoare verde, pentru produsele cu risc cardiovascular redus.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img