joi, 28 martie, 2024

Schimbare radicala la Husi : Episcopul Ignatie și părintele Vladimir Beregoi predică binele. Mii de daruri au fost oferite celor nevoiasi – FOTO

Distribuie:

Publicat:

 

E freamat in lume. Tresaltă natura a primăvară, iar linistea invaluie suflete. In Saptamana Mare, peste tot în jur, oamenii zâmbesc. Asteapta vestea minunata a Învierii Mântuitorului si, mai mult ca niciodată, inimile lor sunt pline. Cu bucurie imensa, multi vasluieni împart putinul lor cu oameni in nevoie. I-am insotit pe unii dintre ei in misiunea lor fericita. Am pornit la drum, în tăcere, nerăbdători să ajungem la cei pentru care Paștele înseamnă simplitate celestă. Episcopul Ignatie al Hușilor şi-a pus viaţa în slujba oamenilor şi împarte bunătate şi bucurie în fiecare zi. Nu ar reuși singur, ar fi imposibil să fie prezent în toate colțurile județului Vaslui. Credincioșii din toată lumea îl știu ca pe un om care îi ajută pe cei aflați în nevoie. Și-a luat un ajutor de nădejde în această misiune. Parintele Vladimir Beregoi! Despre el s-ar putea spune că nu oboseşte niciodată. Cât e ziua de lungă umblă să asigure hrană şi casă pentru zeci de vârstnici și pentru sute de copii sărmani. “Avem proiecte frumoase. Cu binecuvântarea Preasfințitului Ignatie derulăm multe activități sociale. Nu reușim să facem atâtea câte ne-am dori. Binele trebuie făcut la tot omul, fiecare credincios, fiecare om, trebuie să fie bun cu toată lumea”, spune părintele Vladimir Beregoi. Episcopul Ignatie și părintele Vladimir Beregoi predică binele. Și nu se rezumă la atât. Îl pun şi în practică! Programul filantropic, dedicat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși” copiilor proveniți din familii cu venituri modeste, continuă în fiecare lună din an în parohiile din județ. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, însoțit de părintele protopop Adrian Chirvasă, s-au întâlnit ieri cu cei aproximativ 90 de copii în biserica din Chițcani. Toți cei prezenți au primit, pentru familiile lor, alimente pentru masa de Paști și dulciuri. Pachetele au fost pregătite de voluntarii Departamentului de tineret al Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”. Darurile pentru copii au fost oferite cu sprijinul sponsorilor din Huși, Alba -Iulia și Turda.

 

Ingeri trimisi de Dumnezeu!

 

Chițcani este primul sat care se ițește dupa deal. Casute darapanate stau înșirate ca intr-un joc ca margelele pe ata. Gospodarii au varuit pereții si gardurile, pomii au explodat in culori dulci, iarba e tăiată, iar șanțurile sunt curățate. Bătrâni cuminți ne salută veseli din grădini si ne urmăresc curioși. Ajungem la poarta unor bunici care duc un trai greu de descris. Nu au nimic, iar cocioaba in care isi traiesc batranetea sta sa se darame. Chipuri triste ne-au întâmpinat, aici. Parintele Beregoi ii binecuvinteaza si le lasa cateva alimente.

Mergem mai departe spre biserica din sat. Copii sărmani, cu haine ponosite si par ciufulit rasar printre bucatile rupte de gard. Nu inteleg cine sunt acesti oameni care le calcă pragul. Sunt reticenti. Au priviri haituite si parca le auzi inima zbatandu-se in piept, asemeni pasarii in colivie. Se liniștesc, treptat, atunci când inteleg ca au in fata îngeri trimiși de Dumnezeu sa le indulceasca zilele. Cuvintele vin natural, întrebările isi gasesc răspunsuri sfâșietoare. Nu prea au ce mânca, nu au hainute bune, poarta ce aruncă altii sau ce rămâne de la frații mai mari, muncesc pe langa parinti si viseaza cu ochii deschisi. Visează prăjituri si friptura, caiete noi si adidașii aia albaștri de la magazinul din centrul satului. In timp ce alți copii se supără ca nu au telefoane de ultima generatie, copilașii din zone rupte parca din povesti de demult zâmbesc atunci când părinții le cumpara o bomboana. Acum, au primit atat de multe lucruri, atat de multe bunătăți. Părinții lor zâmbesc, ascunzându-si cu greu o lacrimă. E greu să iti stii copiii flamanzi mereu, infrigurati sau copleșiți de lipsuri. În prag de sărbători au primit o mana de ajutor Si sunt recunoscători pentru asta. Nu au multe cuvinte, dar le citesti emoția pe chip și le simti fericirea in vocea tremurata. Faptele bune nu presupun prea mare efort din partea celor care le pun la cale, dar inseamna Rai pentru cei pentru care cea mai de preț bogăție e credința. “Zambetul copiilor este cea mai mare bucurie. Copiii sunt egali în fața noastră oricând și așa este normal să fie. Datoria noastră a fiecăruia este să fim aproape de oamenii nevoiași. Oamenii sunt cei mai importanți”, spune părintele Beregoi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img