joi, 25 aprilie, 2024

Schimbari istorice pregatite de FRF pentru Liga I si liga secunda. Decizia trebuie luata pana pe 4 august

Distribuie:

Publicat:

Felix Grigore, director în cadrul FRF, a explicat de ce vrea Federatia schimbarea sistemului la Liga 1, dar si promovarea de la Liga a II-a. Pe scurt, Liga 1 ar urma sa aiba 16 echipe, se va continua cu sistemul play-off si play-out, iar de la liga a 2-a ar urma sa promoveze patru echipe direct în loc de doua. Decizia poate fi luata pâna la startul ligii a 2-a în aceasta vara, pe 4 august, si ar putea fi aplicata din 2019-2020.

"Este o propunere pe care o vom face celor implicati, însa schimbarea nu va fi impusa. Daca propunerile noastre nu vor fi agreate de televiziunile interesate si de Liga Profesionista de Fotbal, atunci nu se va face", a spus Grigore.

"O firma de specialitate, Hypercube, a recomandat o liga 1 cu 16 echipe. Este pentru prima data când s-a comandat o analiza pentru liga 1, liga a 2-a si chiar liga a III-a si ni s-a spus ca avem câteva probleme importante, pe care le-am putea elimina prin aceste modificari. Acum, play-off-ul se termina mult mai repede decât play-out-ul. Va aduceti aminte ce probleme am avut anul trecut, când unii jucatori au intrat în vacanta cu multa vreme înainte sa joace pentru echipa nationala. De asemenea, sunt mai multe echipe care joaca degeaba în play-out. Anul asta este exemplul Dinamo si chiar al celor de la Botosani. Recomandarea a fost sa gasim un pod de legatura între play-off si play-out. Iar primul loc din play-out ar urma sa dea baraj cu ultima echipa clasata pe loc de cupa europeana. Anul acesta, liga a II-a arata foarte bine, cu foarte multe echipe de traditie care au infrastructura si doresc sa promoveze. Iar propunerea ar fi ca patru echipe sa urce direct în Liga 1", a mai explicat oficialul federal.

FRF propune ca play-off-ul sa fie în continuare cu 6 echipe, iar în play-out sa se formeze doua grupe de câte cinci. Echipele clasate pe primele doua locuri din fiecare grupa sa joace baraje, iar cea mai buna sa dispute un alt baraj cu ultima echipa din play-off care se afla pe loc de cupa europeana. Barajele s-ar disputa în câte o singura mansa.

Formatiile clasate pe locurile 4 si 5 din grupele de play-out vor juca între ele baraje, iar ultima va lupta cu o echipa din liga a 2-a pentru mentinere/promovare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img