joi, 25 aprilie, 2024

Schimbari radicale la una dintre cele mai importante companii publice din Iasi: directorul va fi inlocuit, iar angajatii urmariti permanent prin bratari GPS

Distribuie:

Publicat:

Inceputul lunii iulie va aduce schimbari majore la nivelul uneia dintre cele mai importante companii subordonate Primariei Iasi • Directorul general al institutiei, care a ocupat acest post vreme de peste 10 ani, va fi schimbat din functie si inlocuit cu actualul director adjunct • Totodata, muncitorii stradali vor fi urmariti permanent in timpul programului de lucru, pentru a se evita situatiile nedorite in care acestia "chiulesc" • Toate aceste masuri sunt luate cu putin timp inainte ca sistemul de gestionare al deseurilor din municipiul Iasi sa fie concesionat catre firme private

Luna iulie vine cu o serie de schimbari majore la una dintre cele mai importante companii publice aflate in subordinea municipalitatii iesene. Actualul director al Salubris SA, Ion Apostol, va parasi functia pe care o ocupa de mai bine de zece ani si va fi inlocuit cu actualul director adjunct al institutiei, Catalin Neculau.

Totodata, muncitorii stradali ai companiei de salubritate vor fi monitorizati permanent printr-un sistem digital, in asa fel incat acestia sa nu poata chiuli in timpul programului de lucru si sa poata fi supravegheati de superiori. Aceste modificari sunt facute cu doar cateva luni inainte de privatizarea Sistemului de management al deseurilor din Iasi, proiect la care autoritatile judetene lucreaza intens in prezent.

Catalin Neculau a fost pus pe aceasta pozitie la inceputul anului trecut, dupa ce fostul director adjunct, Vasile Catea, a fost numit deputat in Parlamentul Romaniei. Catalin Neculau a fost in trecut director general al Citadin SA, firma Primariei Iasi care se ocupa de intretinerea strazilor din oras.
Ion Apostol lucreaza la Salubris SA din anul 2005.

Schimbari de personal inainte de privatizarea serviciului

Din cei aproape 800 de angajati ai Salubris SA, aproape o treime reprezinta personalul TESA, iar o alta treime este reprezentata de maturatorii stradali si cei care se ocupa de curatenia orasului la propriu. Aceasta categorie de personal este formata in mare parte din oameni cu situatii financiare precare, majoritatea cetateni de etnie roma asistati social sau fara pregatire profesionala, iar de multe ori, atunci cand nu sunt supravegheati de superiori, maturatorii stradali incearca sa chiuleasca pe cat posibil de la munca.

Asadar, la fel ca in cazul soferilor Salubris SA care sunt monitorizati permanent cu ajutorul sistemelor GPS montate pe masini, si maturatorii stradali urmeaza sa fie monitorizati printr-un sistem digital.

Practic, acestia vor purta o bratara care are montat un microcip capabil sa transmita date minime privind locatia si traseul parcurs. In acest fel, conducerea Salubris SA incearca sa evite pe cat mai mult incidentele nedorite ce tin de indisciplina angajatilor.

Muncitorii Salubris sunt obligati sa manevreze recipientele, astfel incat sa nu se produca praf, zgomot sau sa se raspandeasca deseuri in afara autogunoierelor, dar mai ales sa colecteze deseurile selectiv, lucru care nu se intampla inca la nivelul Municipiului Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img