marți, 19 martie, 2024

Scoala din Bacesti, la un pas sa inchida Primaria

Distribuie:

Publicat:

In comuna vasluiana Bacesti, in anul 2007, s-a demarat constructia unei scoli moderne.
 
Scoala era prevazuta cu etaj, 13 sali de clasa, cu dotari dupa standardele europene si toalete in interiorul cladirii.

Dupa schimbarea legislatiei, Inspectoratul pentru Situatii de Urgente a cerut si construirea unui bazin cu apa, montarea unor instalatii de semnalizare etc.

Termenul limita pentru ca scoala sa fie receptionata cu toate avizele este 1 noiembrie, in caz contrar, Primaria Bacesti trebuie sa dea inapoi 19 miliarde de lei vechi, bani primiti prin fonduri nerambursabile primite de la Uniunea Europeana, altfel, risca sa i se blocheze conturile.

Investitia se ridica la suma de 19 miliarde de lei vechi fara TVA, din care partea de cofinantare a comunei s-a ridicat la suma de 1,8 miliarde de lei.

Lucrarile suplimentare pe care le-a cerut ISU au ajuns la 2,8 miliarde de lei vechi, fata de cofinatarea initiala, de 1,8 miliarde lei.

 Primaria Bacesti a luat bani imprumut de la Trezoreria statului pentru a face aceste lucrari iar rata anuala pe care trebuie sa o plateasca de 480 milioane de lei.

Componenta comunei Bacesti este din sase sate, cu o populatie totala de 4.000 de persoane. Este imperios necesar ca investitia sa fie finalizata iar copiii sa mearga la scoala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img