sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scoala ”Mihail Sadoveanu” Vaslui, la ceas aniversar!

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Eduard-Andrei POPICA a participat luni, 5 noimebrie.  la manifestarile dedicate Zilelor Scolii ”Mihail Sadoveanu” din municipiul Vaslui.

Evenimentul are o insemnatate aparte in acest an, tinand cont de faptul ca s-au implinit doua decenii de cand gimnaziul vasluian si-a deschis larg portile pentru a-i intampina pe primii sai elevi si profesori.
In cei 20 de ani, unitatea scolara a devenit un reper pentru comunitatea vasluiana si un etalon pentru invatamantul romanesc.

”Cred ca in astfel de momente aniversare, gandurile noastre ar trebui sa fie directionate catre dascalii care au predat aici, cinstind memoria celor care au parasit aceasta lume. Nu trebuie uitate generatiile de elevi, care au invatat la aceasta scoala, unii devenind mari personalitati. Prin astfel de oameni, Scoala ”Mihail Sadoveanu” Vaslui devine nemuritoare, deschizand an de an usa catre viata, cultivand frumosul, prin emotie, munca si traditie. La multi ani! Sa fiti mandri ca faceti parte din marea familie a Scolii ”Mihail Sadoveanu” Vaslui!”, a declarat Eduard-Andrei POPICA, prefectul judetului Vaslui.

Manifestarea, care a avut loc la sala Centrului de Afaceri, a debutat cu intonarea Imnului National de catre corul scolii, a continuat cu mesajele primarului Vasile Paval, Cristianei Botan, inspector general adjunct la Inspectoratul Scolar Judetean, al Ramonei Mocanu, directorul Muzeului Judetean ”Stefan cel Mare”, al lui Gelu Bichinet, directorul Bibliotecii Judetene ”Nicolae Milescu Spatarul” si ale reprezentantilor parintilor.
Un alt invitat special a fost prof.univ. Mihaela Paraschiv, de la Catedra de limbi clasice a Facultatii de Litere a Universitatii ”Alex.I.Cuza” Iasi.

A urmat un program artistic, oferit de copiii scolii.

In final, conducerea gimnaziului a tinut sa-i felicite pe sefii de promotie, fosti dascali si salariati ai unitatii gimnazile, dar si pe profesorii care s-au aflat la conducere in cei 20 de ani de activitate.
”Aniversarea aceasta este un moment de emotie, dar si de mandrie pentru noi, mai cu seama ca, fiind cea mai noua scoala din oras, nu avem o istorie prea bogata in spate, dar avem rezultate care ne fac mandri”, a conchis Anca Anusca-Popa, directorul Scolii ”Mihail Sadoveanu” Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img