vineri, 26 aprilie, 2024

Sculptura „Rabbit” a lui Jeff Koons, vanduta la Christie’s pentru o suma record

Distribuie:

Publicat:

Sculptura „Rabbit” a lui Jeff Koons a fost vanduta aseara, la Christie’sdin New York pentru suma de 91,1 milioane de dolari, stabilindu-se astfel un record pentru o lucrare a unui artist in viata. Realizata in 1986, sculptura din otel inoxidabil care masoara 104 centimetri, una dintre cele mai cunoscute lucrari ale secolului 20, a fost adjudecata contra unui pret cu 20 de milioane de euro mai mare decat cel estimat, scrie Reuters.

In noiembrie 2018, pictura „Portrait of an Artist (Pool With Two Figures)” (1972) a britanicului David Hockney a stabilit recordul de vanzare a unei lucrari de arta realizate de un artist in viata, cu 90,3 milioane de dolari. Cat priveste identitatea cumparatorului „Rabbit”, aceasta nu a fost divulgata.

Lucrarea este a doua dintr-o serie de trei sculpturi realizate de Koons in 1986. Vanzarea de miercuri vine dupa un alt record stabilit saptamana aceasta. Marti, tabloul „Meules” al lui Claude Monet – al patrulea scos la vanzare de la inceputul acestui secol – a fost vandut la Sotheby’s din New York pentru 110,7 milioane de dolari. Acest pret este un record pentru o lucrare a unui artist impresionist. Panza de 72 de cm pe 92 cm face parte dintr-o serie pictata de Monet in timpul iernii 1890-1891 in casa lui din Giverny, in Normandia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img