marți, 19 martie, 2024

Se cere audierea sefului SRI

Distribuie:

Publicat:

Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat ca, din ce stie el, Florian Coldea este un foarte bun profesionist, dar Comisia parlamentara pentru controlul SRI trebuie sa il cheme la audieri pe directorul SRI, Eduard Hellvig, pentru a verifica dezvaluirile facute in ultima vreme cu privire la general.

“Eu nu stiu foarte multe lucruri despre Florian Coldea, dar, din ce am mai citit, din ce am mai auzit, din ce am mai discutat cu unii si cu altii in ultima perioada, in ultimii doi-trei ani, ce pot spune despre el, din ceea ce stiu eu, este ca e un foarte bun profesionist. Nu stiu cata mana de fier sau de catifea are Eduard Hellvig, dar eu cred ca el a avut o relatie de colaborare si o relatie de serviciu foarte buna cu domnul Florian Coldea. Nu stiu ce va face domnul Coldea, daca va reveni pe functie, daca nu va reveni, sunt tot felul de discutii, numai ei si presedintele Iohannis stiu, probabil. Dincolo de asta, ce consider eu ca nu e bine pentru statul roman este scandalul care a fost generat de aceste dezvaluiri. O consecinta este suspendarea domnului Coldea, dar scandalul in sine afecteaza credibilitatea SRI, care este unul din pilonii importanti pentru stabilitatea si securitatea nationala. Toata lumea spune ca SRI, ca si SIE de fapt, ca si Ministerul de Interne, ca si DGIPI, ca si alte structuri, trebuie sa fie foarte bine structurate si stabile si sa se bucure de prestigiu intern si international. SRI face parte dintr-o retea de servicii de informatii cu partenerii nostri din NATO si nu numai foarte importanta si schimbul de informatii nu trebuie sa fie afectat de acest scandal”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

Seful PSD a adaugat ca noua Comisiei pentru controlul SRI, care va fi constituita luni in Parlament, trebuie sa ancheteze toate lucrurile care s-au spus in ultima vreme despre generalul SRI Florian Coldea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img