vineri, 29 martie, 2024

Se construiesc noi centre sociale in judet

Distribuie:

Publicat:

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui, sustinuta de Consiliul Judetean si comunitatile locale, isi propune constructia a sase locuinte in diferite zone ale judetului.

Obiectivul principal este mutarea unui numar de sase-opt tineri din Centrul Husi ,in speranta integrarii acestora in comunitate.

DGASPC a primit deja terenuri pe care se vor face constructiile, din partea unor primarii si urmeaza ca o echipa de la Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Afectiuni Neuropsihice sa se prezinte la Vaslui pentru a lua la cunostinta programul propus de ei.

Tot ei au gandit si un alt proiect care prevede construirea a doua centre de maxim 50 de persoane, in sprijin cu o firma italiana.

“In cele doua centre, vor fi puse la punct sisteme de recuperare in cadrul unor servicii integrate, care vor permite efectuarea de analize medicale si a altor activitati, atat pentru beneficiari, cat si pentru cetatenii din comunitatile respective. Am identificat un teren de trei hectare in curtea centrului nostru, care are toate utilitatile. Impreuna cu Primaria Zorleni, am identificat un alt teren, la Simila. Vom prezenta finantatorului aceste propuneri si, daca va fi de acord, vom face demersurile necesare pentru preluarea spatiilor”, au declarat reprezentantii DGASPC Vaslui .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img