vineri, 19 aprilie, 2024

Se construieste mai putin: Volumul lucrarilor de constructii, mai mic decat in anul precedent. Cele mai mari scaderi, la cladirile rezidentiale

Distribuie:

Publicat:

În perioada ianuarie-mai 2018, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut faţă de perioada similară din 2017, ca serie brută, cu 1,3%, iar ca serie ajustată sezonier a crescut cu 0,4%, arată datele comunicate vineri de Institutul Naţional de Statistică – INS.

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a scăzut pe total cu 1,3%, scădere reflectată în lucrările de construcţii noi (-5%). Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,2% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 3,2%”, arată un comunicat al INS.

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 25,8%. Creşteri au fost la construcţiile inginereşti cu 12,2% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,9%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 0,4%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 8,3%, şi la lucrările de reparaţii capitale, cu 4,4%. Scădere a fost la lucrările de construcţii noi cu 1,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale, cu 14,3%, respectiv cu 5,5%. Scădere s-a înregistrat la clădirile rezidenţiale, cu 23,9%.

Potrivit INS, în luna mai faţă de luna anterioară volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 21,5%, creştere reflectată la lucrările de reparaţii capitale cu 35,2%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 22,5% şi la lucrările de construcţii noi cu 19,2%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti cu 46,4% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,4%. Scădere a avut loc la clădirile rezidenţiale cu 6,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 2,9%, creştere reflectată la lucrările de reparaţii capitale cu 6,6%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 4,9% şi la lucrările de construcţii noi cu 1,9%. Pe obiecte de construcţii volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 12,5%. Scăderi au fost la clădirile rezidenţiale cu 10,4% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,4%.

În luna mai 2018 comparativ cu mai 2017, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 1,2%, creştere reflectată la lucrările de reparaţii capitale, cu 24,9% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 9,4%. Scădere s-a înregistrat la lucrările de construcţii noi, cu 4,1%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 23,7% la construcţiile inginereşti. Scăderi au fost la clădirile rezidenţiale cu 31,2% şi la clădirile nerezidenţiale cu 6,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut în mai 2018 faţă de mai 2017 cu 2,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale, cu 26,8%, şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 8,7%. Scădere s-a înregistrat la construcţiile noi, cu 1,5%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 21,4%. Scăderi au fost la clădirile rezidenţiale, cu 29,1%, şi la clădirile nerezidenţiale, cu 4,5%, mai arată datele INS.

mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img