marți, 19 martie, 2024

Se ingroasa gluma. Oprea implicat intr-un alt scandal

Distribuie:

Publicat:

DNA ii ancheteaza pe Gabriel Oprea si pe mai multi sefi de la DIPI, fostul “Doi si-un sfert”, pentru mai multe nereguli in achizitii. Este vizata inclusiv achizitionarea unei limizine Audi A8, folosita pentru transportul exclusiv al lui Oprea. Pentru a justifice achizitia limuzinei, sefii DIPI au inventat o teorie a conspiratiei, in care ministrul de Interne ar fi fost vizat de un serviciu secret strain, ostil Romaniei, care i-ar fi accesat neautorizat telefonul mobil si i-ar fi montat un microfon pentru a-l asculta. Informatia a fost sustinuta de secretarul de stat Nicolae Gheorghe si de subsecretarul de stat Rares Vaduva, dar este contrazisa de DNA. Oprea folosea limuzina cu girofar la toate deplasarile, inclusiv la partid sau la restaurant. Iata, mai jos, discutiile ce au vizat limuzina lui Oprea.

“Ionescu Claudiu: Sefu’, dar Audi ala, hai sa fim sinceri, ca nu cred ca dumneavoastra va gandeati la d-astea! Pai, n-a fost ideea lui?

Nicolae Gheorghe: Nu, nu! Eu l-am trimis pe Gill: “Ba, fa o evaluare, fa un raport, du-te, cauta!”. Gill l-a gasit! S-a dus cu astia de la filaj care-si mai cumparau masini si singurul care era pe stoc cu motor de 3.000, masina cum zicea el: “Dom’le, pentru demnitari, masina 4×4, cu motor…”. A vrut sa ia unu’ cu motor de 5.000, dar n-au gasit! Sa fie cu motor peste nu stiu cati centimetri cubi, sa fie nu stiu ce dracu’, la impact sa reziste si s-a dus cu astia de la filaj si au zis: “Am gasit masina asta!”.

Ionescu Claudiu: Dar ministrul nu avea masina?

Nicolae Gheorghe: Pai, ce masina avea? Avea un Touareg cum avem si noi, 200…stii cat am bagat in Touareg-ul asta al meu anul trecut? 15.000 de euro. Pe de alta parte…si ministrul sa mearga c-o masina imprumutata de la SRI?

Nicolae Gheorghe: Masina e aici, n-a fugit nimeni cu banii, e un raport, e aprobat de ministru, e o procedura administrativa, e o…adica banii e clar…circuitul banilor, s-au scos, s-a platit factura de la Porsche. Ii intrebam si noi pe aia care au luat mai multe. Si la noi s-au mai luat asa, nu e prima data. Filajul cum isi ia masinile? Asa si le ia.

Ionescu Claudiu: Bun. Una e pentru filaj si alta pentru…

Nicolae Gheorghe: Pai, ma, nu e tot o structura operativa a noastra? Cu ce voiai sa mearga?

DNA a interceptat si mai multe convorbiri telefonice purtate de Gabriel Oprea cu subordonatii din MAI. Intr-una dintre convorbiri, din iulie 2015, Oprea l-a injurat pe seful Directiei Generale Logistice a MAI doar pentru ca masina de la minister pe care o ceruse pentru a cara acasa niste curcani s-a stricat.

Radu Butunoi: Am onoarea, domnule ministru. Ordonati!

Oprea: Deci, ma, maine…ai primit aia cu…curcanii?

Radu Butunoi: Am luat toate masurile! A doua zi, in pofida faptului ca Oprea a fost asigurat ca masina este pregatita, ministrul a fost informat ca aceasta s-a defectat.

Radu Butunoi: Permiteti sa va informez o…problemuta. Avem o problema cu Phaetonu’ la un calculator. Si vrem…Nu se poate rezolva decat in service si daca aprobati de maine sa schimbam cu BMW-ul ala de la SPP.

Oprea: Bine, dar daca imi mai dai telefoane si-mi spui treaba asta, te…(foloseste un verb obscen)!”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img