miercuri, 24 aprilie, 2024

Se intampla in Romania! Orfan de tata, parasit de mama, Adrian vrea sa creasca mare si destept

Distribuie:

Publicat:

Parasiti de mama, orfani de tata, doi frati sunt crescuti de o matusa bolnava si locuiesc intr-o casa saracacioasa, la marginea satului, undeva in Prahova, comuna Tinosu. O alta poveste trista din Romania zilelor noastre, in care, doi copii aruncati in viata fara nicio vina spera la zile mai bune, visand, dar fara sa primeasca niciun ajutor. Adrian si sora sa, Marina, se afla in grija unei matusi – si ea bolnava, care nu-si poate permite nici macar sa le cumpere haine, mancare sau rechizite. Mama i-a parasit si si-a refacut viata alaturi de un alt barbat, tatal lor a murit in urma cu un an si jumatate.

La sapte ani, Adrian isi doreste cu tot dinadinsul sa invete carte,  sa creasca mare si destept. Dar pentru ca visul sau sa devina realitate trebuie sa infrunte un obstacol pe care multi dintre copiii de varsta sa nici nu l-ar banui — lipsa curentului electric. Asa ca, odata intors de la scoala, se grabeste sa isi faca temele pe lumina.

«Pentru mine inseamna viata mea. Cel mai tare isi doreste sa aibe si el un curent, o lumina, sa aiba un televizor», spune matusa copiilor. Primaria comunei Tinosu, judetul Prahova, unde locuiesc micutii, cunoaste cazul acestora, dar sustine ca instalarea curentului electric in locuinta lor este o investitie nerentabila.

«Cel putin un milliard. O a doua varianta ar fi sa ii retragem undeva in vatra satului», sustine Stelian Ghita, viceprimarul comunei Tinosu. Femeia nu isi doreste insa sa-si paraseasca locuinta, asa ca, cel mai probabil, copiii vor termina scoala fara sa aiba energie electrica asta daca nu cumva printre cei de la conducerea companiei de distributie a energiei electrice nu s-ar gasit un suflet de om care sa faca sa nu se intample asa…

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img