sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Se intampla intr-o comuna vasluiana:Au scapat cu ambulanta de tatal violent

Distribuie:

Publicat:

UPDATE:Directia pentru Protectia Copilului Vaslui (DGASPC)  a demarat o ancheta in cazul celor sase copii, cu varste cuprinse intre sase luni si opt ani, dupa ce mama lor, din dorinta de a nu fi raniti, a sunat la ambulanta si a afirmat ca s-ar fi intoxicat cu o solutie pentru combaterea puricilor pe care acestia ar fi ingerat-o. 

“Dupa primele verificari, s-a constatat ca ar exista neintelegeri in cadrul familiei, insa copiii si mama nu au fost victime ale abuzului sau neglijentei. Nu s-au constatat nici urme de violente pe corpul minorilor sau al femeii. Se pare ca exista unele tensiuni intre mama copiilor si bunica acestora din partea tatalui, avand in vedere ca locuiesc in aceeasi curte. Desi tatal mai consuma alcool nu s-a identificat vreo iresponsabilitate din partea lui, vis-a-vis de familie”, a declarat purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui.
O fundatie umanitara a sprijinit financiar familia in trecut, deoarece situatia lor materiala este una precara. DGASPC Vaslui mentine familia sub observatie chiar daca micutii si mama lor au revenit acasa.

Stirea initiala:O femeie din satul vasluian Osesti a recurs la un gest mai putin obisnuit pentru a-si scoate copiii din mainile tatalui violent.

Femeia a sunat a Serviciul Unic de Urgenta 112, pentru a solicita ajutorul medicilor de pe ambulanta pe motiv ca cei sase copii ai sai s-au intoxicat.

Imediat la Serviciul Judetean de Ambulanta Vaslui s-a declansat cod galben de interventii si 3 ambulante au luat drumul Osestiului in mare graba.

Copiii au fost preluati de personalul medical cu destinatia Spitalului de Urgenta Vaslui. Pe drum, mama micutilor le-a  spus medicilor ca nu sunt bolnavi si ca a apelat la acest gest doar ca sotul ei era beat si violent si se temea pentru viata lor.

Astfel, micutii si mama lor au fost cazati, peste noapte,  la Centrul de primire in regim de urgenta pentru mame si copii abuzati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img