marți, 19 martie, 2024

Se intorc averile facute peste noapte? Bitcoin, crestere spectaculoasa. La ce valoare a ajuns criptomoneda

Distribuie:

Publicat:

Criptomonedele şi-au extins revenirea miercuri, iar bitcoin a depăşit iar pragul de 7.500 de dolari la tranzacţionare, pentru prima dată într-o lună, după ce valoarea criptomonedei a fost erodată de îngrijorările cu privire la reglementare încă de la începutul anului, potrivit Bloomberg.

În ultimele 24 de ore, Bitcoin a crescut cu 10,6% potrivit coinmarketcap.com, ajungând la 7.500 de dolari, la o capitalizare de piaţă de 127,4 miliarde de dolari, miercuri la ora 11.00.

În acelaşi timp, toate criptomonedele au înregistrat creşteri în ultimele 24 de ore – Ethereum cu 6,2%; XRP cu 8,6%; Bitcoin Cash cu 9,4%, iar EOS cu 12%, aceastea fiind top 5 criptomonede din punct de vedere al capitalizării de piaţă.

Cea mai mare creştere a fost înregistrată de moneda digitală Ardor, care a crescut cu 48%, la 0,24 dolari per monedă şi o capitalizare de piaţă de 240 de milioanele de dolari, în contextul în care întreaga piaţă a criptomonedelor a ajuns la o capitalizare totală de 296,8 miliarde de dolari, cu 1649 de criptomonede, potrivit platformei coinmarketcap.com.

Cu toate acestea, bitcoin rămâne cu 60% sub valoarea record din luna decembrie a anului trecut.

Ultima dată când criptomonedele s-au tranzacţionat peste 7.500 de dolari a fost în data de 8 iunie înainte de a fi prinse într-un trend de vânzare masivă care a şters 42 de miliarde de dolari din piaţă într-un singur weekend. Unii observatori susţin că ameninţarea a venit din partea atacurilor cibernetice din Coreea de Sud asupra platformelor de exchange, cât şi din intervenţia autorităţilor din China asupra platformelor de trading.

sursa

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img