joi, 28 martie, 2024

Se propune suplimentarea fondului pentru programul “Prima casa”

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Finantelor Publice (MFP) propune suplimentarea plafonului alocat pe anul 2016 pentru programul guvernamental “Prima casa” cu inca 250 de milioane de lei, ca urmare a solicitarilor transmise de bancile inregistrate in program, se arata intr-un comunicat al Ministerului transmis, vineri, AGERPRES.

 ‘MFP propune suplimentarea plafonului alocat pe anul 2016 pentru programul guvernamental “Prima casa”, cu 250 de milioane de lei, ca urmare a solicitarilor transmise de bancile inregistrate in Program. Nivelul plafonului suplimentar de garantare pentru 2016 este fundamentat de perioada scurta ramasa pana la finalul anului. Decizia suplimentarii a fost luata ca urmare a ritmului intens si sustinut de acordare a garantiilor, care demonstreaza interesul si angajamentul in crestere atat la nivelul finantatorilor, cat si al beneficiarilor’, se mentioneaza in comunicat.

Potrivit documentului, in perioada ianuarie-septembrie 2016, au fost acordate 27.329 de garantii, in valoare totala de 2,6 miliarde de lei.

Plafonul de garantii alocat anul acesta pentru Prima casa a mai fost suplimentat de doua ori cu cate 500 de milioane de lei, astfel ca plafonul total de garantare pe anul 2016 a ajuns la 2,69 miliarde de lei.

‘In cadrul Programului, rata creditelor neperformante este de 0,3%, din totalul garantiilor acordate. Pana in prezent au fost executate 498 de garantii’, se mai arata in comunicat.

Din 2009, cand a fost lansat Programul Prima casa si pana la finalul lunii septembrie 2016, au fost acordate 198.365 de garantii, in valoare totala de 16,96 miliarde de lei, pentru finantari in valoare de aproximativ 34 de miliarde de lei.

SURSA:AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img