sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Se redeschide cazul Adina Motas, adolescenta de 16 ani, disparuta fara urma acum sase ani. Un procuror este convins ca tanara este in viata si astfel ancheta ia o alta turnura

Distribuie:

Publicat:

 

Motas Adriana Elena – Adina, dupa cum ii spuneau apropiatii, o adolescenta la acea vreme in varsta de 16 ani, care locuia in comuna Ciocani, judetul Vaslui, a fost vazuta ultima data in luna martie a anului 2013. Era eleva in clasa a X-a la Colegiul Al. Ioan Cuza din Barlad si facea zilnic naveta cu microbuzul. Cu putin timp inainte de disparitie, adolescenta s-a intalnit cu un medic, pe care il santaja cu legatura lor amoroasa.

In cazul acesta a fost deschis un dosar de omor care avea sa-l vizeze pe medicul chirurg ca si principal suspect in cazul disparitiei tinerei. Supus unui test cu aparatul poligraf, la intrebarea "Tu ai omorat-o pe Adina?", medicul a mintit. 

Dosarul a fost clasat, redeschis si verificat, iar acum, prim-procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui se ocupa de el. Dupa mai bine de 6 ani de liniste, procurorul le spune parintilor ca fata lor traieste in Italia, insa nu mai doreste sa vina acasa. 

Elena Motas, mama tinerei este badanta in Toscana, Italia. Are grija de doi italieni trecuti de 90 de ani, in timp ce castiga un salariu cu care isi poate creste baiatul de 11 ani, ramas in tara, in grija bunicilor, dar si cu care ii poate plati onorariul unei avocate care se ocupa de cazul Adinei, fata ei disparuta fara urma. 

N-ar fi redeschis dosarul daca un procuror nu le-ar fi spus ei si sotului ei, ca fata lor traieste si este in Italia. Cazul este destul de controversat deoarece in evidentele Interpol, tanara este inca disparuta, nefiind localizata nicaieri, in timp ce la Vaslui, politistii se pregatesc sa-i caute cadavrul la 7 metri adancime, pe fundul unui baraj. 
Adina nu obisnuia sa intarzie acasa ori daca acest lucru se intampla, isi suna mama de fiecare data sa ii spuna ca intarzie sau ca nu vine. Mai ramanea uneori peste noapte la Barlad si le spunea parintilor ca fie doarme la o prietena, fie ca merge la vreo petrecere. 
Ultimele imagini  cu tanara sunt din data de 5 martie 2013, surprinse de camerele video amplasate lange liceu. 

In ultima pauza dintre ore, Adina iese din curtea scolii si urca intr-un Mitsubishi Pajero, pe scaunul din dreapta. Numarul de inmatriculare al masinii a fost identificat de politisti si-l dezvaluie drept sofer pe O.M, medic chirurg la Spitalul de Urgenta din Barlad. 

Se pare ca acestia s-au cunoscut in anul 2012, cand medicul a operat-o mai intai de un furuncul, si apoi de apendicita. Tot medicul se pare ca ar fi intervenit la un coleg de-al sau pentru a-i face adolescentei o intrerupere de sarcina.
In timpul anchetei,acesta a recunoscut ca a intretinut relatii cu pacienta de doar 15 ani la acea vreme, insa "minora i-ar fi propus". 
De relatia dintre cei doi avea sa afle prietenul Adinei, cel caruia i-a venit si ideea santajului. 
Se stia despre medic ca este cunoscut, la acea vreme si consilier local, casatorit si tata a doi copii. 
Potrivit anchetatorilor, Adina impreuna cu prietenul sau, ii fac o vizita medicului la spital, acolo unde fata ii marturiseste acestuia ca prietenul ei o obliga sa-l santajeze cu devoalarea relatiei in schimbul unei sume de bani. Acesta o respinge spunandu-i ca are treaba. Urmarirea continua insa pana cand medicul ii promite acesteia ca vor discuta problema. 
In ziua de 4 martie, tanara pleaca de acasa asa cum o facea in mod obisnuit. Seara, o suna pe mama ei si ii spune ca ramane in oras, pentru o petrecere, insa merge acasa la prietenul sau. Isi petrec ziua trimitandu-i mesaje medicului O.M. 
A doua zi, la ora 6.30 dimineata, medicul o intreaba pe tanara despre ce suma este vorba. In replica, tanara ii spune ca 3.500 de lei. O.M ii promite acesteia ca se vor vedea dupa-amiaza. 
La scoala, adolescenta ramasa fara baterie la telefon, ii cere unei colege sa sune. Mai intai il suna pe prietenul ei cu care stabileste o intalnire imediat dupa ore, apoi il suna pe medic. Zece minute mai tarziu, fata urca in masina lui si dispare fara urma.
Seara, parintii anunta la politie disparitia fetei care avea telefonul inchis si toti merg pe premisa fugii de acasa. 
Mama tinerei, de partea cealalta isi face propria ancheta si afla de idila acesteia cu medicul, la care merge de altfel sa il intrebe unde este tanara. 
Imediat dupa disparitia fetei, medicul depune si el o plangere, prin care reclama ca fata l-ar fi santajat. 
Politia deschide un dosar de omor si astfel, chirurgul O.M devine principalul suspect. Acesta le marturiseste anchetatorilor ca dupa ce tanara s-a urcat in masina lui, i-a spus ca ii da doar 2.000 de lei, iar ea este de acord sa ia banii. Dupa asta il roaga sa o duca la iesirea din Barlad spre Bucuresti si sa o lase la o intersectie cu drumul ce merge spre Podul Turcului. Dupa ce ar fi lasat-o acolo, medicul nu mai stie nimic de ea.
Anchetatorii confirma spusele medicului pe care l-ar fi localizat de altfel in zona Podului Turcului,

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img