vineri, 29 martie, 2024

Se schimba regulile. Spune “Adio!” inmatricularii auto! Toti soferii din Romania trebuie sa afle anuntul facut de autoritati

Distribuie:

Publicat:

Guvernul vrea sa interconecteze bazele de date ale Politiei si ale autoritatilor fiscale, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, iar in cazul in care un cumparator de autovehicul nu plateste taxele cu privire la detinere si inmatriculare in 60 de zile, inmatricularea este suspendata.
Executivul intentioneaza sa modifice Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice la capitolul inmatricularea vehiculelor prin OUG privind debirocatizarea aflata in consultare publica.
”Autoritatea competenta transmite autoritatilor fiscale competente situatia vehiculelor inscrise/transcrise in evidentele proprii, in primele cinci zile ale lunii pentru luna precedenta. In termen de 60 de zile de la data inscrierii/ transcrierii transmiterii dreptului de proprietate a unui vehicul, titularul certificatului de inmatriculare este obligat sa-si indeplineasca obligatiile de natura fiscala/financiara prevazute de lege cu privire la detinerea si inmatricularea vehiculelor”, se arata in proiectul de ordonanta de urgenta, citat de Mediafax. 
Conform sursei citate, autoritatile fiscale competente vor transmite autoritatii competente situatia vehiculelor pentru care proprietarii nu si-au indeplinit in termen obligatiile prevazute, respectiv daca titularul certificatului de inmatriculare nu a platit obligatiile fiscale.
Sursa: a1.ro 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img