sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Se schimba vremea! Revin ninsorile! Care sunt zonele vizate

Distribuie:

Publicat:

O informare meteo emisa vineri de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a intrat in vigoare sambata seara si este valabila pana duminica la ora 20.00, fenomenele vizate fiind ninsori viscolite la munte, intensificari ale vantului, precipitatii mixte in nord, nord-vest si centru.

Incepand de sambata seara, la munte predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vantul va continua sa aiba intensificari, viscolind si spulberand ninsoarea.

In nord, nord-vest si centru, precipitatiile, in general slabe, vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. Local se va forma ghetus sau polei.

Intensificari ale vantului vor fi temporar si in restul tarii, cu precadere in sud si in est, cu rafale in general de 50…55 km/h.

Duminica, desi in scadere fata de ieri, valorile termice se vor mentine peste cele normale pentru prima decada a lunii februarie in cea mai mare parte a teritoriului. Innorarile vor fi mai persistente in nord, nord-vest si centru unde local vor fi precipitatii slabe, mixte, in timp ce in restul tarii cerul va fi temporar noros si va ploua slab, cu precadere la inceputul zilei in sud-est. La munte, vor fi ninsori, iar vantul va avea intensificari, cu rafale de peste 70 km/h, iar pe creste 90 km/h, viscolind sau spulberand ninsoarea. Intensificari ale vantului vor fi si in restul teritoriului, in special in sud si in est, cu viteze in general de 50…55 km/h. Vor fi conditii de polei. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 2 si 12 grade.

Bucuresti

Desi in scadere fata de ziua precedenta, valorile de temperatura se vor mentine peste cele normale pentru prima decada a lunii februarie, astfel ca maxima va fi de 11…12 grade. Cerul va fi temporar noros, iar in primele ore ale zilei, vor mai fi conditii sa ploua slab. Vantul va sufla moderat, cu intensificari de pana la 40…45 km/h.

Munte

Cerul va fi mai mult noros si va ninge pe arii extinse, cu precadere in cursul zilei. Vantul va avea intensificari, cu rafale de peste 70 km/h, iar pe creste 90 km/h, viscolind sau spulberand ninsoarea. Temperatura aerului va marca o scadere fata de intervalul precedent.

2 zile

Luni, valorile termice vor fi mai scazute decat duminica, dar in regiunile sudice vor fi tot mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 grad in nordul Moldovei, la Suceava si 9 grade in Oltenia, la Drobeta. Cerul va avea innorari temporare si mai ales in zonele montane si in nordul teritoriului, pe arii restranse vor fi precipitatii slabe sub forma de ninsoare. Vantul va avea trecator unele intensificari in zona montana inalta. In zonele joase, indeosebi dimineata izolat se va semnala ceata.

In Bucuresti, valorile termice vor fi in continuare usor mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada. -1…1 grad dimineata si in jur de 6 grade la amiaza. Cerul va avea innorari temporare, dar conditiile de precipitatii vor fi reduse. Dimineata, vor fi conditii de ceata.

Marti, valorile termice se vor mentine usor mai ridicate decat in mod normal pentru aceasta perioada in regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1…0 grade in Maramures, nordul Moldovei si estul Transilvaniei si 9 grade in sudul Munteniei. Cerul va fi temporar noros si pe arii restranse va mai ninge slab in regiunile nordice. Vantul va avea unele intensificari la munte. In zonele joase, pe arii restranse se va semnala ceata. In

Bucuresti, valorile termice se vor mentine usor mai ridicate decat in mod obisnuit la aceasta data. –3…-1 grad dimineata si 7…8 grade la amiaza. Cerul va fi temporar noros. Dimineata vor fi conditii de ceata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img