marți, 19 martie, 2024

Se solicita interventia mai multor ministri! Un nou scandal este pe cale sa inceapa la DGASPC Bacau

Distribuie:

Publicat:

Coalitia Nationala pentru Modernizarea si Respectarea Romaniei (CNMR) solicita ministrului muncii si justitiei sociale o ancheta amanuntita si urgenta la nivelul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau. In acest sens, maine ii vom inainta doamnei ministru un memoriu care cuprinde elemente clare de nepasare, abuz si dezinteres din partea unor angajati ai DGASPC Bacau fata de soarta copiilor abandonati si carora li se refuza sansa la familii capabile sa le ofere un camin.

Acest memoriu se adauga la informatiile prezentate de presa centrala cu privire la abuzurile sexuale inimaginabile din casele de copii, exploatarea si distrugerea ideii de familie si societate.

'Comportamentul personalului din cadrul DGASPC Bacau este intolerabil. Memoriul ce a ajuns la CNMR dezvaluie nepasarea, abuzul si incompetenta unor angajati ai institutiei. Orgoliile, interesele sau indiferenta lasa copiii fara un viitor. Legea avertizorului de integritate functioneaza si avem toate datele pentru ca ministrul muncii sa opreasca macar o parte din aceste abuzuri. Nu ne vom lasa pana cand cei vinovati de distrugerea viitorului unor copii nu vor plati!!!' a declarat presedintele CNMR, Alexandru Cumpanasu.

CITESTE SI: Asistent maternal profesionist: O meserie in care iti trebuie multa, multa rabdare si dragoste

Asistentul maternal profesionist este persoana fizica, atestata in conditiile legii de catre Comisia pentru Protectia Copilului, care asigura prin activitatea pe care o desfasoara la domiciliul sau cresterea, ingrijirea si educarea, necesare dezvoltarii armonioase a copiilor pe care ii primeste in plasament sau in incredintare.

Persoana care presteaza o astfel de activitate trebuie sa probeze existenta unor calitati referitoare la comportamentul in societate, starea sanatatii si profilul psihologic, astfel incat sa existe garantia privind indeplinirea corecta a obligatiilor pe care si le asuma. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img