vineri, 26 aprilie, 2024

Sebastian Ghita a dat o lovitura dura DNA-ului!

Distribuie:

Publicat:

 Tribunalul Prahova a dispus intrarea in procedura generala a falimentului a SC Asesoft International SA si dizolvarea societatii, in conditiile in care exista o decizie judecatoreasca prin care se interzice initierea procedurii de dizolvare sau lichidare a acestei firme, scrie agerpres.ro.  Potrivit portalului instantelor de judecata, Tribunalul Prahova a admis, in data de 2 martie, o cerere a administratorului judiciar si a dispus intrarea in procedura generala a falimentului a debitorului SC Asesoft International SA. 

Fata de aceasta societate fusese deschisa procedura generala a insolventei in noiembrie 2015, la cererea unei creditoare. Prin decizia din 2 martie, instanta a dispus, printre altele, dizolvarea societatii debitoare, in conditiile in care procurorii DNA Ploiesti au cerut, anul trecut, Tribunalului Prahova interdictia initierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind SC Asesoft International SA si SC Teamnet International SA, firme controlate de Sebastian Ghita, puse sub acuzare pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la trafic de influenta in forma continuata si spalare a banilor in forma continuata. 

La acel moment, cererea anchetatorilor a fost aprobata, instanta prelungind ulterior, de mai multe ori, aceasta masura preventiva, interdictia fiind valabila si in prezent. Conform datelor de pe portalul instantelor de judecata, dosarul avand ca obiect 'procedura insolventei – societati cu raspundere limitata' in care SC Asesoft International SA are calitatea de debitor a fost inregistrat pe rolul Tribunalului Prahova la data de 11 august 2014. 

In aceeasi cauza apar si cateva zeci de creditori, intre care banci, primarii, Agentia Nationala de Administrare Fiscala si ANCOM.  Decizia privind intrarea in procedura generala a falimentului a SC Asesoft International SA nu este definitiva, ea putand fi atacata cu apel in termen de sapte zile de la comunicare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img