marți, 19 martie, 2024

Sebastian Ghita a fost ELIBERAT din arest in Serbia. Fostul parlamentar a platit o cautiune de 200.000 de euro

Distribuie:

Publicat:

Fostul parlamentar Sebastian Ghita a fost eliberat in Serbia, dupa ce a platit o cautiune de 200.000 de euro, neavand insa voie sa paraseasca Belgradul, potrivit unui comunicat de presa al instantei.

Fostul parlamentar a fost eliberat vineri pe cautiune, decizia fiind luata cu acordul procurorilor, care au acceptat stabilirea unei cautiuni in valoare de 200.000 de euro.

Dupa ce avocatul apararii a platit cautiunea la Banca Nationala a Serbiei, judecatorul a dispus revocarea masurii arestului si eliberarea lui Sebastian Ghita.

Fostul parlamentar are obligatia de a ramane in “rezidenta temporara – teritoriul orasului Belgrad ” si de a se prezenta la o sectie de politie de doua ori pe luna.

Pasaportul lui Ghita a fost confiscat de instanta.

In cazul in care Sebastian Ghita paraseste rezidenta fara aprobarea instantei, atunci magistratii vor confisca, fara consimtamantul acestuia, cautiunea depusa pentru eliberare.

Fostul parlamentar a fost prins in Belgrad, pe 13 aprilie. Potrivit unor surse apropiate anchetei, retinerea lui Sebastian Ghita s-a facut la ora 23.45, acesta fiind pe o strada din Belgrad, alaturi de fratele sau. La legitimare, Ghita a prezentat un act de identitate si un permis sloven, in timp ce fratele sau le-a dat politistilor actele reale.

In Romania, fostul parlamentar a fost vazut ultima oara in noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, cand pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat in calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment in care politistii care il filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut. Potrivit unor surse, Ghita conducea pe DN1 cu peste 200 km/h, iar la un moment dat un alt autoturism i-ar fi blocat pe politisti. Ulterior, masina lui Ghita a fost gasita la locuinta sa, astfel ca politistii au crezut ca doarme.

Pe numele fostului deputat au fost emise pana acum mandate de arestare preventiva in lipsa, in doua dosare ale DNA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img