vineri, 29 martie, 2024

SECRETELE metabolismului RAPID, dezvăluite – Cum trebuie să mancăm pentru a nu ne îngrășa

Distribuie:

Publicat:

Înaintarea în vârstă vine, nu de puține ori, și cu acumularea câtorva kilograme în plus deși de multe ori obiceiurile noastre alimentare rămân neschimbate de-a lungul anilor. Conform Slab sau Gras.ro, există o serie de reguli pe care e bine să le respectăm dacă dorim să nu luăm în greutate odată cu înaintarea în vârstă.

"Mananca suficient

Ca sa slabesti, trebuie sa tai din calorii. Totusi, fara a exagera. Scaderea drastica a aportului caloric este o sabie cu doua taisuri. Atunci cand mananci mai putin decat e necesar pentru sustinerea functiilor vitale de baza (1.200 de calorii in cazul femeilor si 1.800 de calorii in cel barbatilor), corpul tau actioneaza franele si reduce rata metabolismului. Totodata, pentru a face rost de energie, incepe sa sacrifice pretiosul tesut muscular, ceea ce e total contraproductiv.

Da-i bice de dimineata

Consumul micului dejun impulsioneaza metabolismul si-l mentine alert toata ziua. Nu intamplator persoanele care renunta la aceasta masa sunt de 4,5 ori mai susceptibile de a suferi de obezitate. Poti manca terci de fulgi de ovaz cu lapte degresat, presarat cu nuci sau, daca nu ai timp, cel putin un iaurt simplu.

Bea cafea si/sau ceai

Cofeina este un excelent stimulent al sistemului nervos central si, astfel, contribuie la iutirea ritmului metabolic. Concret, cafeaua zilnica (fie ea Arabica sau Robusta) il poate accelera cu 5 pana la 8% – ceea ce corespunde unui consum suplimentar de 98 pana la 174 de calorii pe zi; ceaiul verde, pe de alta parte – cu pana la 12%. Potrivit unui studiu japonez, acest super efect s-ar datora catechinelor antioxidante din compozitia Camellia sinensis, planta din care obtinem licoarea benefica", scrie sursa citată.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img