vineri, 29 martie, 2024

Secretele prelungirii bronzului natural

Distribuie:

Publicat:

Ati avut grija sa respectati toate regulile pentru a obtine un bronz natural minunat, care va face sa aratati mai tanara si mai proaspata, atenuand, in acelasi timp, micile defecte ale pielii? Va doriti sa pastrati acest aspect aramiu fermecator mai mult timp, pana tarziu, in iarna? Iata cateva trucuri.

Multe dintre noi iubim nuanta aramie a pielii si am face orice pentru ca aceasta sa se pastreze cat mai mult timp. Iar daca sunteti printre cele care adora bronzul natural, trebuie sa stiti cateva reguli pentru ca, odata vacanta incheiata, sa prelungiti durata nuantei mai inchise a pielii. Asadar, pentru un bronz care sa dureze mai mult, unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tineti cont este hidratarea, mai ales ca, atunci cand expuneti pielea la soare, aceasta este supusa razelor UV. Aceasta hidratare este deopotriva externa, prin utilizarea cat mai mult timp a lotiunilor destinate perioadei de dupa expunerea la Soare, cat si interna, prin aportul de apa.

Inainte de a merge la plaja, este foarte important sa va exfoliati pielea. Asa va veti asigura ca celulele moarte sunt indepartate de pe suprafata pielii, iar bronzul va avea o durata mai lunga. Pentru o exfoliere blanda si ca la carte, dar si pentru a avea un bronz ideal, sunt recomandate scruburi de corp cu minerale, special destinate mentinerii bronzului. In schimb, daca pielea nebronzata trebuie pregatita prin exfoliere pentru soare, pielea bronzata are interzis la asa ceva. In primul rand, pentru ca se irita usor, in al doilea rand pentru ca prin exfoliere indepartati strat cu strat bronzul obtinut. Folositi lotiuni, creme si unturi de corp pentru ca pielea sa se regenereze si pentru a evita pe cat posibil cojirea ei. Pe de alta parte, chiar daca exfolierea nu este indicata, gomajul delicat, da. Mai precis, un gomaj atent al pielii va indeparta celulele moarte. Acesta trebuie facut cel mult o data pe saptamana.

Betacarotenii reprezinta un pigment rosu-portocaliu (cunoscut pentru ca intensifica bronzul) care se regaseste in morcovi, in rosii, in cartofi, in mango si in caise. Este o metoda naturala nu doar de a obtine un bronz frumos, uniform si profund, ci si de a-l mentine mult timp dupa vacanta. De asemenea, puteti introduce cu incredere in meniu, pentru prelungirea duratei bronzului natural, fructele de padure, spanacul, patrunjelul sau pepenele galben. Pe de alta parte, evitati lotiunile si pilulele care promit ca intensifica nuanta inchisa a pielii. Acestea au la baza substante care se pot dovedi periculoase.

Daca sunteti genul care se relaxeaza in cada, trebuie sa renuntati la acest obicei si sa va reorientati catre dusuri scurte si caldute, altfel pielea bronzata va disparea mult mai repede. Apa fierbinte nu face altceva decat sa inmoaie pielea si s-o exfolieze, ceea ce duce la pierderea bronzului. De asemenea, uitati si de epilatul cu ceara. Prin acest procedeu se indeparteaza nu numai firele de par nedorite, ci si un strat superficial de piele. Cu alte cuvinte, bronzul. De aceea, este indicat sa incercati in loc cremele epilatoare sau aparatele electrice.

Nu uitati ca lotiunile autobronzante arata si mai bine pe pielea deja bronzata in mod natural, asa ca nu ezitati sa le folositi. Daca aveti impresia ca pielea bronzata si-a mai pierdut din prospetime, puteti recurge la lotiuni iluminatoare, care vor da imediat corpului o stralucire radianta, punand in valoare pielea proaspat bronzata. In plus, veti da intregului corp un miros proaspat, care va va face sa va simtiti minunat. sursa: taifasuri.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img