joi, 28 martie, 2024

Secretele unei tobe reusite 7

Distribuie:

Publicat:

Unii nu concep Craciunul fara o felie de toba preparata in mod traditional asa ca trebuie sa te aprovizionezi cu cele mai bune si proaspete ingrediente, in general organe si carne de porc. Cu cat sta mai mult la rece cu atat mai va fi mai buna. Daca o prepari chir in aceste zile, de Craciun va fi tocmai buna. Pregateste-te astfel pentru o felie de toba dupa reteta traditionala, mustar si un pahar de vin rosu.

Ingrediente

2 urechi de porc

2 rinichi de porc

1 limba de porc

1 muschi mic de porc

½ kg pulpa de porc

1 inima de porc

250 g slanina impanata cu carne

4 catei de usturoi

1 stomac de porc

sare

piper macinat

piper boabe

3 foi de dafin

Mod de preparare

Cureti stomacul de porc de membrana interioara. Cel mai usor se curata cu sare grunjoasa. Il speli, il lasi o ora in apa cu otet si o ceapa taiata felii, dupa care il speli bine. Il gasesti in macelarii gata curatat de membrana. Pui la fiert toate organele, muschiul, slanina si pulpa. Adaugi boabe de piper, sare, dupa gust, si foile de dafin. Lasi sa fiarba o ora din momentul in care a dat in fiert. Le scoti si le lasi sa se raceasca. Cureti limba de pielita alba. Toci totul cubulete mai mari, le pui intr-un vas si adaugi usturoiul pisat, sare si piper macinat, dupa gust, si doua polonice cu zeama in care au fiert.

Umpli stomacul cu compozitie si cosi toata deschizatura. Pentru a fi sigura ca nu se sparge toba, o introduci intr-o bucata de dres, prinzand bine la capete. Pui zeama in care au fiert organele pe foc si cand da in clocot pui toba. Lasi sa fiarba 30 de minute. Din cand in cand, o intepi cu un ac de cusut mai mare. O scoti din zeama cu o paleta, o asezi intr-un lighean, pui un fund de lemn rotund peste ea si o greutate. O lasi asa, la rece, pana a doua zi. Poti lasa mai mult toba preparata dupa reteta traditionala, totul este sa stea la rece.

sursa: clickpoftabuna.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img