vineri, 26 aprilie, 2024

Secretul unei vieti longevive dezvaluit de o femeie care a implinit 107 ani

Distribuie:

Publicat:

Unii oameni sustin ca alimentatia santoasa si exercitiile fizice regulate sunt cheia pentru a trai o viata lunga. Pentru altii, secretul unei vieti longevive este altul. Recent, o femeie care a implinit 107 ani s-a aflat in centrul programelor de stiri in SUA. De fapt ceea ce a atras atentia mass-media a fost motivul principal pentru care femeia crede ca a ajuns la aceasta varsta.

La 107 ani, Louise Jean Signore se afla intr-o forma buna, mult mai buna decat a multor varstnici. Merge fara sa se ajute de un baston, nu foloseste vreun aparat care sa-i sustina respiratia. Mai mult, se bucura de o viata sociala activa, ii place sa danseze si este mereu in contact cu familia.

Rezidenta din Bronx (New York) s-a nascut pe 31 iulie 1912, in Harlem, la trei luni de la scufundarea celui mai mare pachebot din lume. Familia ei s-a mutat in Bronx la varsta de 14 ani si de atunci a ramas acolo. Si-a facut o casa si si-a croit propriul drum in viata. Impreuna cu alte peste 100 de persoane, Louise si-a sarbatorit ziua de nastere la Centrul Comunitar JASA Bartow din Coopert City, fara sa puna pret prea mare pe petrecere. „Am avut destule petreceri”, a spus ea.

Dans, exercitii fizice si bingo

In ciuda varstei inaintate, femeia are o viata plina si destul de activa. Rutina ei zilnica consta in dans si exercitii fizice, precum si ceva bingo. Toata acea activitate fizica pare sa fi contat cu adevarat. Si asta pentru ca Louise Signore continua sa se bucure de o sanatate relativ buna. Desi a suferit recent de pneumonie si trebuie sa ia o doza zilnica de medicamente pentru hipertensiunea arteriala, nu foloseste bastonul, scaunul cu rotile sau vreun echipament care sa o ajute sa respire mai bine.

„Isi face cumparaturile. Este minunata”, a spus prietena ei Deborah Whitaker pentru CBS2 in timpul aniversarii. Aisha Parillon, director principal la JASA considera ca longevitatea lui Signore se datoreaza companiei pe care o pastreaza. „Cred ca legatura ei cu vecinii din comunitate si, de asemenea, cu prietenii ei de aici, de la centrul de seniori, o ajuta sa continue”, a spus Parillon.

Secretul unei vieti longevive: „Sa nu te casatoresti”

Dar Signore spune ca secretul vietii lungi este altul: „Nu m-am casatorit niciodata Cred ca acesta este secretul”, declara centenara. Aceasta sustine si ca mancarea italiana „este foarte buna pentru sanatate” si este un alt secret pentru viata ei longeviva. De asemenea, celor care vor sa ajunga sa sarbatoreasca centenarul, americanca le mai recomanda ceva: „Culca-te, nu mai tarziu de ora 23”.

Longevitatea ei ar putea sa provina si din genele bune. Louise este cea mai mare dintre cei patru copii, care sunt inca in viata – iar cea mai tanara sora a ei are in prezent 102 ani. Este posibil ca surorile sa fie doua dintre cele mai in varsta newyorkeze, dar o alta femeie, tot din metropola americana, le-a batut cu cativa ani. Este vorba de Alelia Murphy, care tot in vara a implinit 114 ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img