vineri, 29 martie, 2024

Sedinta Colegiului Prefectural Vaslui . Vezi temele discutate

Distribuie:

Publicat:

Subprefectul Judetului Vaslui, Mircea GOLOGAN, a condus miercuri, 31 octombrie 2018, sedinta ordinara a Colegiului Prefectural, care s-a desfasurat ȋn Sala Mare a Consiliului Judetean.
 
In prima parte a sedintei, cms sef Cristian Laic, seful Serviciului Comisariatului Judetean al Garzii Nationale de Mediu (CJGNM) Vaslui, a prezentat activitatea institutiei din primele noua luni ale acestui an.

Din raport reiese faptul ca au fost efectuate 742 de inspectii, fiind verificati 683 de agenti economici, aplicandu-se 69 de amenzi, in cuantum de peste 235.000 lei  

 ”Principalele neconformitati sanctionate au fost lipsa evidenta gestiune deseuri, neincadrare in limitele maxime admise la evacuare poluanti in mediu, nerespectarea prevederilor autorizatiei de mediu, nedepunerea la termen a declaratiilor la fondul pentru mediu, depozitare necorespunzatoare a uleiurilor uzate, abandonarea deseruilor in spatiu neamenajat, evacuare ape uzate in mediu, gestionarea necorespunzatoare a ambalajelor contaminate  cu substante periculoase, nerespectarea prevederilor legale privind DEEE,  arderea deseurilor”, a declarat Cristian Laic, seful CJGNM Vaslui.

 In partea a doua, alin Trifu, directorul Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale (OJFIR) Vaslui, a prezentat un raport cu implementarea programelor nationale de dezvoltare rurala (PNDR).
 
In anii 2017-2018, beneficiarii tineri (cu varsta pana in 40 ani impliniti in anul depunerii proiectului) au acordat o mare importanta depunerii de Cereri de Finantare pentru activitatile din sectorul agricol, pe submasura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, prin care fiecare proiect poate beneficia de maximum 50.000 de euro.

  ”La nivelul judetului Vaslui au fost depuse in anul 2017 un numar de 48 proiecte, din care un numar de 25 proiecte au fost deja contractate pi au incasat prima transa de plata. Domeniile de activitate ale acestora sunt cultura cerealelor, legumicultura, zootehnie, apicultura. Tot la SM 6.1 au fost distribuite judetului Vaslui pentru evaluare si implementare un nr. de 14 proiecte si un proiect pentru implementare. Au fost platite un nr. de 40 proiecte in valoare de 1.237.500 euro. In anul 2018 au fost depuse un numar de 5 proiecte in valoare de 200.000 euro, proiecte care se afla in evaluare”, a precizat directorul OJFIR, Alin Trifu.

   In total, Serviciul de Active Fizice si Plati Directe din cadrul OJFIR Vaslui in anii 2017-2018 a platit 7.916.638,10 euro valoare nerambursabila, din care 6.973.467,34 euro buget UE.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img