joi, 25 aprilie, 2024

Sefa DNA este chemata din nou in instanta! Razboiul continua

Distribuie:

Publicat:

Razboiul dintre sefa DNA si procurorul revocat Mihaela Moraru Iorga continua cu documente explozive. Potrivit jurnalistilor de la Lumea Justitiei, Iorga o da din nou in judecata pe Laura Codruta Kovesi, cere anularea ordinului de revocare si despagubiri de 10.000 euro, informeaza luni Antena3.

Sefa DNA este chemata din nou in instanta pentru a anula ordinul de revocare al Mihaelei Iorga Moraru si pentru a-i plati despagubiri de data asta de 10.000 euro. Potrivit documentelor publicate de Luju.ro , in acest nou dosar de la Curtea de Apel sunt dezvaluite tehnicile la care ar fi recurs sefa DNA la prima cerere de suspendare a Mihaelei Moraru Iorga. Potrivit documentelor, magistratul care s-a ocupat de prima cerere ar fi judecat sub presiune. Si asta pentru ca, scriu jurnalistii de la Lumea Justitiei, DNA i-ar fi amintit acestuia ca detine mai multe inregistrari cu el, care nu au fost distruse si pot fi facute publice oricand.

Mai mult, sefa DNA ar fi reusit sa obtina la urgenta, cu ajutorul CSM si Parchetului General, cu o zi inaintea primului termen de judecata, raspunsuri pentru justificarea "unei cereri de recuzare documentate" in vederea amanarii posibilitatii intoarcerii Mihaelei Iorga Moraru la DNA. Raspunsuri care ar fi avut rolul de a-l recuza pe judecator.

Potrivit actelor din dosar, in data de 16 august 2017, Laura Codruta Kovesi ar fi solicitat presedintei CSM explicatii privitoare la judecaatorul Amer Jabre, motivaand "necesitatea formularii pentru termenul din data de 17.08.2017 a unei cereri de recuzare documentate”.

In septembrie, anul trecut, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis suspendarea ordinului prin care procurorul Mihaiela Moraru Iorga a fost revocata din DNA. De asemenea, instanta a decis atunci sesizarea Curtii Constitutionale in privinta articolului de lege legat de procedura de revocare a procurorilor DNA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img