vineri, 26 aprilie, 2024

Seful Daimler: ‘Toate costurile Daimler vor fi supuse unui examen minutios, dupa un start moderat in 2019’

Distribuie:

Publicat:

Dieter Zetsche, şeful Daimler, care se pregăteşte să-i cedeze postul lui Ola Kaellenius, a anunţat miercuri că producătorul auto analizează toate costurile, exprimându-şi insatisfacţia privind profitabilitatea, afectată de investiţiile masive în vehiculele electrice, transmit AP şi Reuters, potrivit agerpres.ro.

"Totul este supus unui examen minuţios: costurile fixe şi variabile, costurile materiale şi cele de personal, proiectele de investiţii, integrarea verticală şi gama de produse. Alături de factorii externi, simţim şi efectele financiare ale transformării companiei", a afirmat Dieter Zetsche, înaintea Adunării Generale a Acţionarilor Daimler, care se desfăşoară miercuri la Berlin.

Suedezul Kaellenius, în vârstă de 49 de ani, urmează să îl înlocuiască pe Dieter Zetsche în funcţia de director general după reuniune.

Luna aceasta, Kaellenius a declarat că Daimler va reduce semnificativ, până în 2025, costurile de dezvoltare la noile maşini Mercedes-Benz şi va adânci alianţele cu firme rivale, ca metodă de a-şi îmbunătăţi marjele de profit.

Miercuri, producătorul auto a anunţat că vrea să limiteze preţul noilor tehnologii auto pentru clienţi.

"Pentru a face asta, trebuie să reducem costurile şi să majorăm eficienţa în cadrul companiei", a spus Zetsche.

El a adăugat că Daimler, a avut un start moderat al anului.

Zetsche, un inginer cunoscut sub numele "Dr. Z", s-a alăturat companiei în 1976 şi urmează să devină preşedinte al Board-ului de supervizare în 2021.

Dieter Zetsche, în vârstă de 66 de ani, a fost aplaudat îndelung de acţionari pentru performanţele înregistrate în cei 13 ani în care s-a aflat la conducerea Daimler.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart. În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img