marți, 19 martie, 2024

Seful ISU Iasi, Dan Iamandi, preia conducerea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta

Distribuie:

Publicat:

Comanda IGSU a fost astazi preluata, in prezenta Departamentului pentru Situatii de Urgenta, dr. Raed Arafat, de catre generalul de brigada Dan-Paul Iamandi. 

”Conform deciziei primului ministru, emisa in baza propunerii ministrului afacerilor interne, incepand cu data de 4 februarie a.c., domnului colonel ing. Daniel-Marian Dragne ii inceteaza imputernicirea exercitarii atributiilor functiei de inspector general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Decizia vine ca urmare a implinirii intervalului de maximum un an, prevazut de statutul cadrelor militare, pentru care un ofiter poate indeplini, temporar, prin imputernicire, atributiile unei alte functii vacante.” anunta IGSU.

Sursa citata precizeaza, in continuare: ”Continuitatea comenzii institutiei va fi asigurata de domnul general de brigada Paul-Dan Iamandi, care, in baza deciziei primului ministru, emisa la aceeasi data, a fost imputernicit pentru a indeplini, pe o perioada de 6 luni, atributiile functiei de inspector general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Domnul colonel ing. Daniel-Marian Dragne revine pe functia de prim-adjunct al inspectorului general, pozitie ocupata din anul 2014.”

Cine este Paul-Dan Iamandi

Domnul general Paul-Dan Iamandi detine din anul 2011 functia de inspector sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Mihail Grigore Sturza” al judetului Iasi. Ofiter de peste 27 de ani, parcursul carierei sale releva ocuparea diferitelor functii pe linia coordonarii personalului operativ, asigurarii masurilor de protectie civila, conducerii activitatilor de prevenire a situatiilor de urgenta la nivel judetean, respectiv de exercitare a actului de comanda la nivelul unitatii militare. Noul inspector general al IGSU a absolvit cursurile Scolii Militare de Ofiteri Activi de Artilerie Antiaeriana, Rachete si Radiolocatie Brasov in anul 1990, iar ulterior a continuat pregatirea atat in managementul situatiilor de urgenta, cat si in Managementul Strategic al Afacerilor Interne. De asemenea, este licentiat in drept la Universitatea din Iasi si detine o diploma de master in managementul mediului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img