miercuri, 24 aprilie, 2024

Seful Oracle ramane in libertate: A depus o cautiune mult peste suma ceruta de DNA, de 500.000 de euro

Distribuie:

Publicat:

Directorul general al Oracle România, Sorin Mîndruţescu, a pus drept garanţie în dosarul în care este acuzat de luare de mită un imobil evaluat la peste 800.000 de euro, informează DNA, potrivit Agerpres.

"În cursul zilei de joi, Sorin Mihai Mîndruţescu a respectat obligaţiile privind cauţiunea, în sensul că a pus la dispoziţia procurorilor înscrisuri din care rezultă constituirea unei garanţii reale imobiliare asupra unui bun imobil evaluat la 835.000 de euro", se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 

Totodată, menţionează procurorii anticorupţie, faţă de Mîndruţescu a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. 

"Inculpatului Sorin Mihai Mîndruţescu i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", precizează sursa citată.

Directorul general al Oracle România, Sorin Mîndruţescu, este acuzat de DNA că a primit 869.413 euro mită de la reprezentanţii unor firme din domeniul IT în schimbul punerii la dispoziţie a unor oferte de preţ avantajoase privind produsele comercializate de Oracle, în vederea participării firmelor respective la licitaţii publice organizate de diverse instituţii de stat sau cu capital de stat. 

DNA a anunţat că s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Sorin Mîndruţescu, director general al filialei din România a companiei Oracle, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (8 acte materiale). 

De asemenea, anchetatorii au fixat o cauţiune în valoare de 500.000 euro (echivalent în lei), care urma a fi depusă la o unitate bancară şi consemnată pe numele său la dispoziţia DNA sau prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img