vineri, 19 aprilie, 2024

Selectionerul Croatiei i s-a destainuit lui Mirel Radoi! Ce au discutat cei doi dupa fiecare meci de la Campionatul Mondial: „Mi-a zis ca trebuie sa vorbim acum”

Distribuie:

Publicat:

Franţa – Croaţia este finala de la Campionatul Mondial din Rusia, după ce miercuri seara naţionala antrenată de Zlatko Dalic s-a impus în prelungirile timpului regulamentar în faţa Angliei, scor 2-1, o performanţă incredibilă pentru o ţară cu doar 3.5 milioane de locuitori. Mirel Rădoi e printre puţinii oameni din fotbalul românesc care ţin legătura cu selecţionerul Croaţiei, iar fostul căpitan din Ghencea a dezvăluit discuţiile cu Dalic. 

Mario Mandzukic a fost eroul Croaţiei, cu un gol care a dus Croaţia în finala turneului final din 2018, cea mai bună performanţă a ţării la un Campionat Mondial. Iar secretul succesului a fost dezvăluit de Mirel Rădoi, cel care ţine legătură cu selecţionerul Croaţiei. 

Fostul antrenor al FCSB a recunoscut că nu a crezut în naţionala antrenată de Dalic, dar că metodele selecţionerului de 51 de ani au dat roade: ”După fiecare partida discutăm, mi-a zis că trebuie să discutăm acum, că-s talismanul lui norocos. El a zis că nu mai pune accent pe pregătirea tactică a unui meci sau tehnică, cât pe recuperare. Nu se referea doar la recuperarea fizică, ci şi psihică, încărcătura emoţională la fiecare meci. Chiar dacă îmi zicea că ”am jucători care joacă la Barcelona şi Real Madrid, ceilalţi se vede că sunt foarte încărcaţi. E un tip foarte calm care eu, sincer, m-am îndoit că la naţionala Croaţiei va avea rezultate”, a declarat Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.

Dalic are de ţinut în frâu un vestiar din care fac parte jucători de la Real Madrid, Barcelona, Juventus sau Atletico Madrid: ”Încercă să le facă pe plac jucătorilor, să fie o atmosferă buna în vestiar. La fel de bine pregăteste meciul, cel puţin organizarea defensivă – foarte, foarte bine, e foarte meticulos. În schimb, pe faza de atac, le lasă libertate jucătorilor”.

sursa: prosport.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img