marți, 19 martie, 2024

Seminare de educatie juridica in trei institutii de invatamant din VASLUI

Distribuie:

Publicat:

Vineri, 19 februarie 2016, voluntarii EdJust , vor sustine seminare de educatie juridica in trei institutii de invatamant din judetul Vaslui.

Realizat de catre Facultatea de Drept din Iasi si Asociatia Studentilor la Drept (ASD), proiectul il are ca formator si partener pe judecatorul Cristi Danilet, si are in vedere facilitarea accesului la cunostinte elementare de drept in randul elevilor si liceenilor.

Astfel, cu sprijinul clubului Rotaract Vaslui,  dar si a domnului avocat Ioan Mancas, specializat in drept penal, elevii si profesorii din cadrul Liceului „Mihail Kogalniceanu”, Scolii cu clasele I-VIII Valeni, dar si din cadrul Scolii Speciale „Elisabeta Polihroniade”, vor beneficia de seminare de educatie juridica. Acestora li se va explica importanta cunoasterii infractiunilor, intrucat, odata cu implinirea varstei de 14 ani, minorii sunt raspunzatori penal, abordand si subiecte precum vatamarea corporala, legitima aparare, coruptia, consumul de droguri sau infractiunea de viol.

Lipsa de interes si neintelegerea importantei componentei juridice in viata tinerilor, impune necesitatea derularii unui astfel de proiect ce instrumenteaza facilitarea accesului la cunostinte elementare de drept, intr-o maniera cat mai simpla, printr-o brosura special creata si pe intelesul tuturor. Astfel, brosura Unde-i lege, nu-i tocmeala” multiplicata de Asociatie, cu sprijinul Clubului Rotaract Vaslui, va fi impartita elevilor si liceenilor din acest judet.

Activitatea  va debuta  incepand cu ora 11:00, la  Liceul „Mihail Kogalniceanu”, la ora 13:00, vom fi la Scoala cu clasele I-VIII Valeni, iar in cadrul Scolii Speciale „Elisabeta Polihroniade”, dupa ora 15:00.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img