marți, 19 martie, 2024

Semne care arata ca nu bei suficienta apa

Distribuie:

Publicat:

Obiceiul de a bea apa pe stomacul gol poate avea si rol de medicament pentru multe afectiuni. In acest caz, vei creste treptat cantitatea de apa pe care o bei dimineata pe stomacul gol, pana ajungi la 4 pahare cu apa. Din acest moment obiceiul hidratarii pe stomacul gol nu mai are rol doar preventiv, ci si curativ.

1. Uscarea pielii

Este normal ca pielea sa se schimbe in fiecare sezon. In timpul lunilor de iarna, observam ca pielea noastra este deshidratata si lipsita de viata. Pielea uscata are un deficit de sebum si, in mod normal, ar trebui sa se imbunatateasca in momentul in care aplici produse de hidratare. Insa atunci cand uscarea pielii este cauzata de un aport insuficient de apa, lotiunile nu te vor ajuta sa-ti hidratezi pielea.

2. Uscarea gurii si setea excesiva

Este evident faptul ca, atunci cand nu bei suficienta apa, gura si limba pot fi extrem de uscate, insa unii oameni omit aceste simptome. Setea excesiva este, de asemenea, un simptom al deshidratarii organismului. Daca aceste simptome nu se amelioreaza dupa ce te hidratezi corect timp de cateva zile, s-ar putea sa fie cauzate de alta problema de sanatate.

3. Durerile de cap

Durerile de cap sunt unele dintre cele mai nesuferite.

Te doare capul si simti ca problema se agraveaza pe masura ce trece timpul. Iti este greu sa te concentrezi, iar rabdarea ta pare din ce in ce mai limitata. Din fericire, un aport corect de apa adus organismului nu numai ca poate preveni aceste episoade dureroase, dar le si poate trata.

4. Oboseala constanta

Incearca sa-ti faci programul astfel incat sa dormi suficient in fiecare seara. Daca te odihnesti cat ar trebui, insa tot te simti obosita mereu, s-ar putea sa fii deshidratata. Oboseala poate afecta serios stilul de viata pe care il ai si puterea de concentrare. Din fericire, aceste simptome pot fi ameliorate consumand suficienta apa.

5. Crampele musculare

Crampele musculare pot fi enervante, frustrante si dureroase. In mod obisnuit, persoanele care sufera de crampe musculare incearca sa amelioreze aceasta problema prin tehnici de masaj sau diferite exercitii. Insa s-ar putea sa poti rezolva problema mult mai usor. Unele studii au dezvaluit ca exista o corelatie intre deshidratare si crampele musculare. Circulatia sanguina este incetinita atunci cand bem prea putina apa. Iar organismul incearca sa compenseze lipsa de apa prin mutarea fluidului departe de muschi, in incercarea de a proteja organele vitale.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img