sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Semnele cruciale ale unui infarct! Daca stii asta, viata are o sansa in plus! Care sunt principalii factori de risc

Distribuie:

Publicat:

Infarctul miocardic poate pune capat vietii chiar si in cazul persoanelor cu varste mai mici de 50 de ani. Exista patru simptome de o importanta cruciala, care, daca sunt recunoscute la timp, pot face diferenta intre viata si moarte.  

Printre semnele extrem de importante care pot prevesti un infract, se numara:

Semne infarct. Durerea precordiala ,,clasica”

Aceasta este o durere toracica anterioara intensa, cu caracter de constrictie, presiune, arsura, greutate, strangere sau sfredelire ce iradiaza in umarul si bratul stang si care dureaza mai mult de cateva minute.

Semne infarct. Simptome de tip osteo-articular (durere sau discomfort) cu alte localizari

Aceste localizari pot fi la nivelul bratelelor, umerilor, gatului sau spatelui. Acestea pot fi puse adesea pe seama efortului fizic sau afectiunilor osteo-articulare.

Semne infarct. Probleme cu respiratia

Indicii ale infarctului pot fi si urmatoarele: senzatie de lipsa de aer, de sufocare sau lesin, respiratie sacadata, palpitatii, ameteli, oboseala sau transpiratie abundenta aparute din senin sau necorelate cu gradul de efort.

Semne infarct. Probleme legate de digestie

Alte semne ale infarctului pot fi: greturi, varsaturi, dureri abdominale, arsuri epigastrice considerate ce sunt adesea consecinta unor excese alimentare sau afectiuni digestive.

Desi infarctul miocardic era considerat in trecut apanajul barbatilor, acesta este tot mai frecvent si in randul femeilor. Acesta reprezinta prima cauza de deces la femei (18%), urmat de accidentul vascular cerebral.

Printre factorii de risc pentru aparitia unui infarct se numara fumatul, utilizarea anticonceptionalelor, obezitatea si stresul.

In cazul aparitiei unor suspiciuni de infarct este extrem de necesara consultarea urgenta a unui medic.

Duminca, 21 octombrie, fosta glorie a fostbalului romanesc, Ilie Balaci, s-a stins din viata in urma unui infarct. Ilie Balaci va fi inmormantat marti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img