marți, 19 martie, 2024

Sentinta definitiva pentru Lotul Albita I : vezi pedepsele primite de politistii de frontiera

Distribuie:

Publicat:

Dupa aproape opt ani de procese si termene amanate, in sfârșit ieri, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) s-a pronuntat definitiv in cazul celor 47 de politisti de frontiera de la Albita, acuzati de luare de mita si grup infractional organizat. 

Daca initial judecatorii Curtii de Apel Iasi au fost mai aspri cu aceștia, condamnandu-i la pedepse de 2 si 3 ani de inchisoare cu suspendare, magistratii ICCJ le-au redus la 2 ani si 6 luni si chiar 1 an. Mai mult decat atat, magistratii i-au achitat pe politisti pentru savarsirea infractiunii de grup infractional organizat.  

Potrivit DNA, cei 47 de politisti de frontiera de la Albita,  “in perioada noiembrie 2010- ianuarie 2011, au pretins, primit ori acceptat, atat in nume propriu, cat si in numele celorlalti colegi, suma totala de 2.164.800 de lei si alte bunuri de la persoanele care au tranzitat frontiera. Banii si bunurile au fost pretinse si primite cu titlu de mita atat pentru a-si indeplini atributiile de serviciu, cat si pentru a nu efectua un control strict asupra documentelor persoanelor sau autovehiculelor si de a permite introducerea in Romania a unor bunuri peste limita legala.” 

Iata cine sunt politistii de frontiera care si-au asteptat aproape 8 ani sentinta, precum si pedepsele primite:

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img