joi, 25 aprilie, 2024

Serghei Tvetcov: ‘Am mai castigat competitii importante, dar sentimental Turul Romaniei va reprezenta mereu ceva special in cariera mea’

Distribuie:

Publicat:

Turul Ciclist al României, a cărui ediţie inaugurală a avut loc în 1934, a revenit după o pauză de cinci ani. Ultima ediţie câştigată de un român fusese cea din 2011, când s-a impus Andrei Nechita, scrie Mediafax.

Cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Turul României 2018 a trecut prin cele trei provincii istorice ale României. Cursa a fost inclusă în calendarul UCI, a avut cinci etape şi o distanţa totală de 718 km, la startul său aliniindu-se 19 echipe, 4 echipe naţionale, 11 echipe continentale şi 4 de club.

Câştigător al ediţiei cu numărul 51 din "Mica Buclă", basarabeanul naturalizat Serghei Ţvetcov este pariul României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

"Strategia gândită înainte de concurs a dat roade. La ultima etapă m-au ajutat şi toţi românii din pluton şi le mulţumesc. Am mai câştigat competiţii importante, dar sentimental Turul României va reprezenta mereu ceva special în cariera mea. Au fost o mulţime de fani pe traseu, am primit multe cereri de prietenie pe facebook şi istagram. Îmi doresc ca generaţiile viitoare să fie motivate de acest succes şi ciclismul românesc să progreseze", a declarat entuziasmat Serghei Ţvetcov după finişul de la Bucureşti.

Preşedinte al federaţiei, manager al echipei Team Novak (locul 2 la finalul Turului României) şi sportiv în acelaşi timp, Eduard Carol Novak (42) a trăit la cote maxime "Mica Buclă". Cu sprijinul colegilor săi Cătălin Sprînceană (vicepreşedinte al FR Ciclism) şi Răzvan Jugănaru (antrenor federal), cvintuplul campion mondial a iniţiat un proiect inedit la Turul României prin care în fiecare oraş s-au organizat în paralel şi concursuri pentru copii.

"A ieşit perfect, înainte de cursă i-am motivat pe băieţi, le-am spus că eu mi-am făcut datoria şi am făcut acest Tur al României în mod special pentru ei. Cred că asta înseamnă<< Unirea>>, faptul că se dau orgoliile personale la o parte şi luptăm împreună pentru o cauză nobilă. Prin acest eveniment am transmis o informaţie pozitivă în toată ţara, am organizat curse de copii în oraşele de finiş să lăsam ceva în urma noastră", a spus fericit Eduard Novak, preşedintele FR Ciclism.

Clasamente finale Turul României:

1. Serghei Ţvetcov (naţionala României)

2. Onur Balkan (naţionala Turciei) + 12 secunde

3. Mateusz Grabis (Polonia/Voster TS Team) + 20 secunde

……….

6. Emil Dima (MS-Tina Focus) + 27 secunde

Tricoul Galben – MTS – pentru locul 1 în clasamentul general

Serghei Ţvetcov (echipa naţională a României)

Tricoul Alb – COSR pentru cel mai bun sportiv sub 23 ani

Onur Balkan (naţionala Turciei)

Tricoul Albastru – by Fundaţia eMAG pentru cel mai bun român

Serghei Ţvetcov (echipa naţională a României)

Tricoul Verde -sharetoo pentru cel mai bun căţărător:

Cristian Răileanu (naţionala Moldovei)

Tricoul Roşu – FR Ciclism pentru cel mai bun sprinter

italianul Nicola Venchiarutti (CT Friuli)

Ierarhia pe echipe:

1. CT Friuli (Italia)

2. Team NOVAK (România)

3. Monkey Town (Olanda)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img