joi, 28 martie, 2024

Serviciile de Ambulanta au declansat o actiune de protest la nivel national

Distribuie:

Publicat:

Serviciile de Ambulanta au declansat o actiune de protest la nivel national, pe perioada nedeterminata, iar de joi dimineata pe toate ambulantele sunt afise cu inscriptia “Protest national”, in timp ce personalul TESA poarta banderole albe pe echipamentul de lucru, fara ca activitatea sa fie afectata, a declarat presedintele Federatiei Ambulanta, Gheorghe Chis, pentru News.ro. El a precizat ca in cursul acestei zile sindicalistii se vor intalni cu premierul Mihai Tudose, pentru a se incerca solutionarea revendicarilor.

Actiunea de protest a fost declansata joi dimineata, la ora 8.00, in toate serviciile de ambulanta din tara si consta in afisarea pe toate ambulantele operative a doua afise A4 cu inscriptia “Protest national” si in purtarea de catre personalul TESA a unor panglici albe pe echipamentul de lucru.

Presedintele Federatiei Ambulanta, Gheorghe Chis, spune ca la ora 10.00 reprezentantii federatiei vor fi primiti la Guvern de catre premierul Mihai Tudose, pentru a se incerca rezolvarea revendicarilor.

Sindicalistii cer stoparea diminuarii veniturilor lunare a personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanta, incepand cu 1 ianuarie 2018, in urma aplicarii Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sanatatii in baza prevederilor Legii 153/2017. Ei spun ca veniturile le sunt diminuate in conditiile in care vor pierde tichetele de masa incepand cu 1 ianuarie 2018 pana la 1 decembrie 2018 si vor pierde sau le vor fi reduse procentele de sporuri pentru conditii de munca deosebit de periculoase. De asemenea, ei reclama starea parcului de ambulante, care sunt invechite, precum si lipsa de personal.

Reprezentantii Federatiei Ambulanta solicita in regim de urgenta modificarea si completarea Legii 153/2017, cat si a Regulamentului de sporuri, urgentarea incheierii Contractului – cadru multi-anual de catre ministerele responsabile, alocarea de buget pentru anul 2018 in vederea urgentarii achizitiei de ambulante anual conform necesarului stabilit si suplimentarea de posturi la nivelul normativului de personal in vigoare.

De asemenea, reprezentantii Federatiei Ambulanta cer renuntarea la masura de transfer a texelor sociale de la angajator la angajat. In cazul in care revendicarile nu vor fi solutionate, in 11 octombrie angajatii din serviciile de Ambulanta vor picheta sediile Ministerului Muncii, Ministerului Sanatatii si Ministerului Finantelor, fiind pregatite apoi un miting cu toate federatiile nationale si declansarea unei greve.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img