marți, 23 aprilie, 2024

„Sesiunea juniorilor” la Muzeul barladean

Distribuie:

Publicat:

In Anul Centenar al Marii Uniri, Muzeul „Vasile Parvan” din Barlad organizeaza sambata, 20 octombrie 2018, ora 11:00, un eveniment omagial dedicat marelui arheolog Vasile Parvan. Prima editie a acestei manifestari imbraca forma unei sesiuni de comunicari literare si se adreseaza tuturor elevilor pasionati de literatura dar si de istorie.

La aceasta activitate vor participa 58 de elevi din clasele V-VIII, de la mai multe institutii de invatamant din oras precum Scoala Gimnaziala „Vasile Parvan”, Scoala Gimnaziala „George Tutoveanu”, Scoala Gimnaziala „Ep. Iacov Antonovici”, Scoala Gimnaziala „Iorgu Radu”, din Barlad si Clubul de limba rusa, Vaslui. S-au implicat in aceasta activitate profesorii Mamalauca Mariana, Carutasu Cristina, Stan Vladimir ,Teodorescu Mihaela, Stefanica Daniel, Stefanica Maria, bibliotecar Jidanasu Manuela,Carolina Boros,  Ungureanu Oana, Craescu Mariana,Bodea Jenica ,Cretanu Eugenia de la Clubul de limba rusa, Vaslui.

Manifestarea va cuprinde expunerea lucrarilor pe doua sectiuni: proza si poezie.

Pentru sectiunea de proza au fost propuse temele:”Vasile Parvan—un mare patriot”,”100 de ani de la Marea Unire”,”Importanta muzeului in viata noastra”,”Romania, tara mea!”

Pentru sectiunea de poezie copiii au avut ca tema de inspiratie anotimpul toamna. Scolarii preocupati de creatie literara si istorie au fost invitati sa redacteze o lucrare-eseu, de maxim doua pagini, in care sa trateze una din temele propuse sau sa alcatuiasca o poezie despre toamna.

Activitatea se va incheia cu o tombola la care vor putea participa toti elevii care isi vor prezenta lucrarile.

“Sesiunea juniorilor” reprezinta un bun prilej de familiarizare a tinerilor cu activitatea de elaborare si expunere a unei lucrari literare intr-un cadru extrascolar si este un exercitiu util ce are ca scop dezvoltarea abilitatilor de comunicare in fata publicului. De asemenea, prin aceasta manifestare aducem in constiinta tinerilor barladeni memoria marelui istoric, filosof, carturar, profesor universitar, membru al Academiei Romane, om politic, un adevarat savant al arheologiei romanesti – Vasile Parvan” a declarat bibliotecar , Valentina Fornea.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img