vineri, 26 aprilie, 2024

Sesizarea PNL, RESPINSA! Deputatii NU vor relua votul

Distribuie:

Publicat:

Conducerea Camerei Deputatilor a respins sesizarea PNL privind votul dat luni in plen pe OUG 20, referitoare la majorarile salariale in Sanatate si Educatie, vot contestat pentru ca nu ar fi existat cvorum.

Astfel, deputatii au decis sa NU se reia votul in acest caz.

PNL a anexat la contestatia depusa la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor fotografii cu sala de plen la momentul votului, precum si o filmare, realizate din balcon. Potrivit numaratorii acestora, in sala se aflau 168 de deputati, iar secretarii Camerei au anuntat un cvorum de 185. Cel obligatoriu este de minimum 177.

”Guvernul nu contesta nevoia de marire a salariilor in sectoare bugetare. (…)  De asta am venit cu OUG 20. Dar am spus si atunci, dincolo de maririle ca atare, ceea ce este esential este corectarea unor inechitati existente de ani de zile. (..) Asa cum a fost modificata aceasta ordonanta de urgenta, ea recreeaza sau, in unele cazuri, adanceste inechitatile salariale pe care noi am incercat sa le corectam. Deci am incercat sa reparam un lucru si acum o luam de la capat si in anii urmatori vor trebui din nou reluate aceste discutii, despre cum reparam inechitati in Sanatate, in Educatie si in celelalte domenii”, a declarat, marti, Dacian Ciolos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img