joi, 25 aprilie, 2024

Sfaturi importante pentru Vlad Chiriches din partea lui Dumitru Nicolao Cardoso: “Sunt sigur ca a luat cea mai buna decizie”

Distribuie:

Publicat:

Fostul atacant al lui Napoli, Dumitru Nicolao Cardoso (26 de ani), i-a oferit câteva sfaturi importante lui Vlad Chiricheş (28 de ani), după ce viitorul fundaşului a fost decis. Căpitanul echipei naţionale va rămâne în continuare la Napoli, aşa cum ProSport a anunţat în cursul zilei de marţi.
 

"Napoli este un club istoric. Oamenii care lucrează acolo sunt extrem de ambiţioşi, iar Carlo Ancelotti va aduce un plus echipei, sunt sigur de acest lucru. Jucătorii vor căpăta foarte multă încredere datorită lui. Chiricheş va avea şansa de a se afirma în presezon. Are tot timpul din lume să-l convingă pe Ancelotti că este un jucător valoros şi să-i demonstreze cât de mult este dispus să se sacrifice pentru club. Vor participa în trei competiţii, deci cu siguranţă va avea şanse să evolueze.

Este bine pentru el că a rămas la Napoli, sunt sigur că a luat cea mai bună decizie. Trebuie să fie pregătit 100% din punct de vedere fizic şi din punct de vedere mental, altfel îi va fi foarte greu", a spus Dumitru Nicolao Cardoso, pentru ProSport.

Nicolao Dumitru a început fotbalul la juniorii lui Empoli, după care a fost cumpărat de Napoli, în 2010, în schimbul a 1.5 milioane de euro. De-a lungul timpului a fost împrumutat la diferite echipe din "Cizmă", precum Ternana, Citadella sau Reggina, dar şi în Anglia, la Nottingham Forest. După ce s-a întors din Regat, atacantul a fost cedat gratis la Alcorcon. Nici la fosta echipă antrenată de Cosmin Contra nu s-a adaptat, astfel că a plecat rapid la Gimnastic de Tarragona.

Dumitru Nicolau Manuel Cardoso s-a născut în Suedia, la Nacka, din mamă braziliancă şi tată român naturalizat italian.

Nicolao Dumitru a evoluat contra FCSB-ului în sezonul 2009 – 2010 al Ligii Europa. A evoluat atât în acel dramatic 3-3 de pe Ghencea, cât şi în returul de pe San Paolo. FCSB a condus cu 3-0 la Bucureşti, dar Edinson Cavani a egalat în minutul 90+8. În retur, FCSB avea nevoie de un punct pentru a merge mai departe, dar acelaşi Edinson Cavani a lovit decisiv în minutul 90+3.

Vlad Chiricheş, în vârstă de 28 de ani, a semnat cu Napoli în anul 2015, şi a evoluat în 42 de meciuri, marcând 4 goluri. Fundaşul român mai are contract cu formaţia napoletană până în anul 2022.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img