vineri, 29 martie, 2024

Sfaturi pentru o viata sanatoasa de la Cori Gramescu

Distribuie:

Publicat:

Citesti si auzi peste tot despre viata sanatoasa, dar ti se pare complicat sa pui in practica toate sfaturile alimentare? Ori ai impresia ca doar un antrenament foarte avansat, facut sub indrumarea unui guru al fitnessului iti poate modela corpul? Ei bine, nimic mai neadevarat! Poti face schimbari usor de implementat atat in alimentatia ta, cat si in programul de exercitii, care sa te ajute sa ai un stil de viata cat mai sanatos, fara sa simti ca ti-ai dat viata peste cap.

Mananca legume la fiecare masa – e o regula simpla, extrem de utila, pentru a avea o viata sanatoasa si un tranzit digestiv corect. Legumele au avantajul ca aduc multe fibre in meniul nostru zilnic, au foarte putine calorii si ne ajuta sa mentinem senzatia de satietate pe perioade lungi de timp. Mananca variat – nimic nu e mai plictisitor decat sa consumi aceleasi feluri de mancare la nesfarsit. E absolut normal sa te saturi de eterna salata cu carne. Devino creativ in bucatarie, combina arome si texturi si incearca sa vezi ce iti place sa mananci.

Fa-ti o lista de cumparaturi si organizeaza-ti bucataria. Daca lasi totul pe ultimul moment si faci cumparaturi de la buticul de la parter, cu siguranta vei fi mai tentata sa cumperi prostioare nesanatoase. Cumpara alimentele saptamanal, dupa un plan care sa ia in considerare mai ales produsele sanatoase, naturale, integrale si neprocesate: legume, fructe, carne, peste, lactate, nuci crude, cereale integrale si apa plata. Fa zilnic cel putin 30 de minute de sport. Fie ca optezi pentru un canal de exercitii de pe YouTube, iesi la o alergare in parc sau mergi la o sala, ai grija sa fii zilnic activa. De la beneficii pentru aspectul fizic, pana la o digestie sanatoasa, o piele mai curata si mai ferma si o stare psihica buna, antrenamentul fizic este menit sa aduca echilibru in viata noastra.

Pentru a face sport acasa, cel mai simplu e sa urmezi un program de exercitii fie pe YouTube, fie unul prezentat pe un DVD ori pe o aplicatie pe smartphone. Ai nevoie doar de o pereche de colanti si de o bustiera si iti recomand sa lucrezi in fata unei oglinzi, ca sa iti poti urmari miscarile. Pentru ca nu exista un instructor care sa te corecteze, va trebui sa fii foarte atenta la corpul tau pe durata exercitiilor. Bea multa apa. Cel mai simplu e sa incepi o sticla de doi litri de apa in fiecare dimineata si sa te asiguri ca pana seara o bei. In felul acesta, te hidratezi si iti ajuti corpul sa elimine toxinele.

 Asigura-te ca dormi suficient. Ca sa ai un somn de calitate e bine ca inainte de culcare sa iti rezervi o ora in liniste, fara TV, sa citesti o carte placuta si sa asculti o muzica relaxanta, in surdina. Somnul este extrem de important intr-un program de viata sanatoasa, asa ca acorda atentie acestui aspect. Incearca sa prinzi cat mai multe ore de somn inainte de ora 12 si sa iti creezi cadrul pentru a avea un somn profund si odihnitor.

sursa:cori.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img