marți, 19 martie, 2024

Sfaturi utile in caz ca vrei sa renunti la cafea

Distribuie:

Publicat:

Renuntarea la cafea poate avea unele simptome care indica faptul ca organismul e usor dependent de ea: iritabilitate, dureri de cap, anxietate, lipsa de concentrare. Vestea buna este ca, desi pare imposibil, poti sa renunti la cafea de tot sau, cel putin, poti sa incepi sa bei mai putina. E important sa-ti concepi un plan si sa incepi facand pasi mici. E important sa constientizezi ca vrei sa faci o schimbare vizavi de consumul de cafea. Hotararea trebuie vazuta ca fiind un obiectiv clar si nu doar ca o idee pe care vrei sa o pui in aplicare la un moment dat. Dar si mai important, este sa-ti setezi o data clara de cand vrei sa renunti la cafea!

Nu renunta la cafea dintr-o data. Presiunea e mai mare daca iti spui “De maine renunt la cafea”. E posibil chiar sa fie atat de frustrant incat sa abandonezi planul mai repede decat te astepti. Cel mai intelept este sa renunti la cafea treptat. Primul pas este sa bei mai putina cafea zilnic. Bea o cafea dimineata si sari peste cele de pe parcursul zilei. Inlocuieste cafeaua cu ceai verde. Ceaiul verde sau ceaiul oolong ii furnizeaza corpului cafeina de care are nevoie, dar in doze mai mici. Cercetatorii spun ca la 30 de minute dupa consumul de ceai verde, in corp se instaleaza o stare de relaxare si alerta mentala – datorita concentratiei mari de L-teanina!

Mananca un mic dejun copios. Ce ar fi sa inlocuiesti cafeaua cu un mic dejun copios, care sa-ti faca placere? Mananca fructe: merele satura si iti dau energie, afinele, capsunile si zmeura iti satisfac pofta de dulce, sunt bogate in fibre si in antioxidanti. Inlocuieste de cateva ori pe saptamana cafeaua si croissantul cu un astfel de mic dejun! Apoi, bea mai multa apa. De multe ori ne mai facem o inca o cafea, fiindca ne simti obositi. Specialistii spun insa ca deshidratarea ne accentueaza oboseala. Incearca sa bei mai multa apa pe parcursul zilei ca sa nu mai fii tentata sa recurgi la cafea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img