marți, 19 martie, 2024

SI PRESCOLARII AU INTRAT IN EUROPA

Distribuie:

Publicat:

Liceu Pedagogic „Ioan Popescu” din Barlad , in calitate de partener, a desfasurat in perioada 01.09.2015 – 31.08.2017,proiectul „Inclusive Preschool for Kid – Visual, Auditory and Kinesthetic Learners” (VAK4Kids), proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul Erasmus+, Actiunea cheie 2 – Parteneriate strategice in domeniul educatiei/Parteneriate intre scoli. ​
Institutiile partenere sunt Gaziosmanpasa Anaokulu,Yalova, Turcia, Valga lasteaed Paasuke, Valga, Estonia, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, Barlad, Romania si Development Centre 4 Family, Riga, Letonia, acesta din urma fiind si coordonatorul proiectului. 
​Scopul proiectului este de a promova diferenteleindividuale in invatare la copiii prescolari prin furnizarea unei metodologii complexe bazata pe modelul VAK (vizual, auditiv, kinestezic), amplificand posibilitatile de socializare si adaptare a prescolarilor.
La nivelul parteneriatului au fost prevazute doua intalniri transnationale, desfasurate la inceputul fiecarui an de proiect pentru a planifica si organiza activitatile din planul de actiuni.Prima intalnire transnationala a avut loc la Development Centru 4 Family, Riga, Letonia, in perioada 17 – 19 noiembrie 2015 la care au participat cate doi membri din fiecare echipa de proiect, unde s-au stabilit toate aspectele privind derularea proiectului. A doua intalnire transnationala, s-a desfasurat tot in Letonia, Riga, la sediul coordonatorului Development Centru 4 Family, in perioada 16 – 19 noiembrie 2016. Intalnirea a vizat analiza stadiului de realizare a produselor intelectuale si activitatilorpentru primul an si organizarea activitatilor pentru cel de-al doilea an. 
In cadrul proiectului au fost prevazute doua activitati de invatare pe termen scurt in vederea imbunatatirii competentelor partenerilor in domeniul abordat. Prima activitate de invatare pe termen scurt s-a desfasurat in Romania, la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, Barlad, in perioada 07 – 11 martie 2016, cu tema „Metode didactice inovative in invatamantul prescolar”, iar a  doua activitate de invatare pe termen scurt s-a desfasurat in Estonia, Valga, la Lasteaed Pääsuke, in perioada 13 – 17 februarie 2017, abordand tematica „Implicarea parintilor – element cre asigura succesul relatiei dintre abordarea curriculara si abilitatile copilului”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img