News Flash:

“SIGURANȚA PENTRU VIAȚĂ” - Un proiect de succes

13 Iunie 2019
348 Vizualizari | 0 Comentarii
Sig pt Viata 1

 

Activitățile proiectului “SIGURANȚA PENTRU VIAȚĂ” s-au încheiat în cursul zilei de ieri, cu un flash-mob, în curtea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Negrești. Proiectul implementat și derulat de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Negrești (CES), finanțat de Fundația World Vision și care a avut ca partener Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, a fost unul de intervenție socio-educațională și s-a derulat în perioada martie – iunie 2019.

 

Proiectul a vizat conștientizarea elevilor Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Negrești în ceea ce privește importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație, cunoașterea și înțelegerea riscurilor expunerii pe internet și, nu în ultimul rând, promovarea unui comportament corespunzător la școală, acasă și în societate, stoparea acțiunilor de tip „bullying” și a violenței în general.

 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, precum și cei ai Poliției  Orașului Negrești au participat la activitățile proiectului, derulând cu beneficiarii centrului seminarii pe diverse teme și aplicații practice.

 

În cadrul activităților au fost difuzate spoturi audio- vizuale și distribuite beneficiarilor pliante cu mesaje informativ-educative, potrivit vârstei şi nivelului acestora de înţelegere.

La finalul proiectului, copiii au demonstrat buna înțelegere a sfaturilor pe care le-au primit, cu precădere cunoașterea regulilor de circulație rutieră. În acest sens, au fost organizate două momente demonstrative, pe o stradă centrală din orașul Negrești.

 

Rezultate  obținute în urma  implementării proiectului:

 

134 de elevi au participat la sesiuni de informare  și au fost conștientizați cu privire la: regulile de circulație, pericolele navigării on-line, violența verbală și fizică; 

Scăderea cu 30%  a numărului actelor de violență comise în centru, la clasele V-VIII;

134 elevi au  participat la concursul  de educație rutieră, cei mai buni obținând premii ;

40 de elevi au realizat produsele finale, cu mesaje antiviolență; astfel, a fost realizată o carte de colorat pe tema siguranței rutiere : ,, Hai la drum, dar nu oricum!” și o carte de buzunar, în care se regăsesc principalele reguli de baza pentru siguranță.

 

După festivitatea de închidere a proiectului, copiii au primit în dar de la polițiști cadouri și materiale sportive pentru buna desfășurare a orelor în aer liber.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 35 queries | Mysql time :0.021918 (s)