sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Simona Halep, campioana la Shenzhen, la simplu! Urmeaza finala la dublu

Distribuie:

Publicat:

Simona Halep a spulberat-o pe Siniakova in setul decisiv: 6-0! Scor final: 6-1, 2-6, 6-0. Sportiva noastra castiga din nou titlul la Shenzhen, repetand performanta din 2015.  Acesta este al 16-lea trofeu din cariera jucatoarei romane, obtinut in a 28-a finala pe care a jucat-o.

Halep a reusit doua break-uri, unul la scorul de 2-1 si celalalt la scorul de 4-1 pentru a-si trece primul set pe tabela, dupa 25 de minute, scrie News.ro.

In setul al doilea, Siniakova a avut prima ei minge de break in acest meci la scorul de 2-1. Jucatoarea ceha a fructificat-o, dar si-a pierdut imediat serviciul. Siniakova a mai castigat o data pe serviciul Simonei Halep, apoi a luat toate ghemurile, impunandu-se cu 6-2, dupa 53 de minute.

Decisivul a inceput cu un break al Simonei Halep. Liderul WTA a fost apoi de neoprit in a-si lua revansa in fata jucatoarei cehe. Romanca a incheiat partida cu 6-0, dupa o ora si 13 minute de joc.

In singura lor intalnire anterioara, Siniakova, 21 de ani si 1,74 metri inaltime, a invins-o pe Simona Halep la editia precedenta a turneului de la Shenzhen, in faza optimilor de finala, scor 6-3, 4-6, 7-5. Atunci, a fost prima victorie a sportivei cehe in fata unei jucatoare din Top 10 WTA (Halep era pe locul 4 atunci).

Din cauza ploii care a cazut la Shenzhen, finala a fost mutata in sala, nefiind transmisa la TV si disputandu-se fara spectatori.

Halep si Siniakova vor fi adversare si in finala de dublu, care va avea loc dupa cea de simplu, tot in sala. Perechea ceha Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cap de serie numarul 1, va intalni in ultimul act echipa Simona Halep/Irina Begu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img