joi, 25 aprilie, 2024

Simona Halep, Monica Niculescu, Patricia Ţig si Andreea Mitu, pe tabloul principal la Bucharest Open

Distribuie:

Publicat:

Simona Halep, Monica Niculescu, Patricia Maria Tig si Andreea Mitu sunt cele patru jucatoare din Romania acceptate direct pe tabloul principal al turneului BRD Bucharest Open 2016, potrivit Federatiei Romane de Tenis. Competitia pe zgura va avea loc in perioada 11-17 iulie, la Arenele BNR.

Simona Halep (locul 5 in clasamentul mondial) e favorita principala la BRD Bucharest Open. Halep a castigat turneul in 2014, dupa o finala cu italianca Roberta Vinci, scor 6-1, 6-3. Turneul de la Bucuresti este prima competitie pe care Simona o va disputa dupa Wimbledon (27 iunie – 10 iulie).

Pe tabloul principal al turneului BRD Bucharest Open mai sunt acceptate direct alte trei romance: Monica Niculescu (47 WTA), Patricia Tig (100 WTA) si Andreea Mitu (160 WTA). Celelalte doua tenismene din Romaniei aflate in top 100 mondial, Irina Begu (27 WTA) si Sorana Cirstea (86 WTA) nu si-au anuntat prezenta la Bucuresti, insa exista posibilitatea ca oricare dintre ele sa intre pe tablou gratie unor wild carduri.

Alexandra Dulgheru (136 WTA) si Alexandra Cadantu (243 WTA) s-au inscris in turneu, dar sunt pe lista secundara, astfel incat vor juca in calificari, cel mai probabil.

Sara Errani (Italia, 22 WTA), fosta finalista la Roland Garros, este favorita cu numarul doi la castigarea trofeului.

Organizatorii turneului au anuntat ca vor fi oferite cinci invitatii pe tabloul principal, iar patru jucatoare vor veni din calificari.

In acest an, pe terenul central de la Bucharest Open vor incapea doar 2.000 de spectatori, tinand cont ca arena principala nu a mai primit avizul ISU.

Campioana editiei din 2015 in proba de simplu este Anna Karolina Schmiedlova din Slovacia, care va participa si la editia din acest an, iar proba de dublu a fost castigata de perechea Oksana Kalashnikova/Demi Schuurs (GEO/NED).

Turneul BRD Bucharest Open 2016, de categoria WTA International, este dotat cu premii totale in valoare de 226.750 de dolari.

Iata lista completa cu cele 23 de jucatoare care au locul asigurat pe tabloul principal la Bucharest Open:

1. Simona Halep (Romania)

2. Sara Errani (Italia)

3. Monica ‪Niculescu‬ (Romania)

4. Laura Siegemund (Germania)

5. Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia)

6. Danka Kovinic (Muntenegru)

7. Yulia Putintseva (Kazahstan)

8. Denisa Allertova (Cehia)

9. Vania King (SUA)

10. Teliana Pereira (Brazilia)

11. Cagla Buyukakcay (Turcia)

12. Anastasija Sevastova (Letonia)

13. Pauline Parmentier (Franta)

14. Zarina Diyas (Kazahstan)

15. Yaroslava Shvedova(Kazahstan)

16. Polona Hercog (Slovenia)

17. Aliaksandra Sasnovich (Belarus)

18. Patricia Maria ‪Tig‬ (Romania)

19. Anna Tatishvili (SUA)

20. Kateryna Kozlova (Ucraina)

21. Andreea ‪Mitu‬ (Romania)

22. Karin Knapp (Italia)

23. Aleksandra Krunic (Serbia)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img