joi, 28 martie, 2024

Simona Halep s-a calificat in sferturi la Toronto

Distribuie:

Publicat:

Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, a invins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-0, pe jucatoarea ceha Barbora Strycova, locul 26 WTA, calificandu-se in sferturile de finala ale Rogers Cup.

Dupa un meci complicat in optimi, cu Magdalena Rybarikova, Simona Halep a obtinut un succes mult mai usor de aceasta data. Romanca a primit multe “cadouri” din partea adversarei, astfel ca nu a trebuit sa se intrebuinteze in mod deosebit. Jucatoarea din Constanta a avut contributia ei la evolutia slaba a sportivei din Cehia, printr-un un joc sigur, solid, agresiv, cu serviciu de calitate, chiar si al doilea. 
Strycova a reusit in primul set un ghem, la 1-0 pentru Halep. Apoi nu i-a mai iesit nimic si setul I s-a terminat cu 6-1, in aproape o jumatate de ora, iar cel de-al doilea cu 6-0, dupa 59 de minute de la start. Jucatoarea romana a avut nevoie de patru mingi de meci pentru a inregistra a patra victorie, cea mai clara, in fata Barborei Strycova, din cinci partide, toate terminate in doua seturi.
In faza urmatoare, Halep va evolua cu jucatoarea franceza Caroline Garcia, locul 21 WTA. Halep a mai jucat cu Garcia un meci, in 2016, la Sydney, in optimi, pe care l-a castigat cu 6-4, 2-6, 6-1.
Calificarea in sferturile de finala ale turneului de la Toronto este recompensata cu 58.185 de dolari si cu 190 de puncte WTA.
Halep este detinatoarea trofeului la Rogers Cup, competitie de categorie Premier 5, dupa ce a castigat anul trecut finala de la Montreal. In 2015, la Toronto (cele doua orase alterneaza la organizarea Rogers Cup), romanca a fost finalista.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img