joi, 25 aprilie, 2024

Simpozion International de Arheologie Didactica la Vaslui – FOTO

Distribuie:

Publicat:

In premiera, vineri, 16 noiembrie,  Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui a organizat Simpozionul International de Arheologie Didactica.

Evenimentul a atras o serie de diplomati, reprezentanti ai mediului academic din tara, autoritati locale si cadre didactice.

In cadrul manifestarii au fost aduse in discutie vechile tehnici de predare si evaluare din invatamantul romanesc, participantii lansand ideea ca multe dintre acestea ar trebui readuse in actualitate.

Subprefectul Mircea GOLOGAN a salutat aceasta initiativa, pe care o considera unica la nivel national si spera ca seminarul sa devina o traditie pentru invatamantul vasluian.

”Sincer sa spun, inainte de acest simpozion am avut ceva temeri. Ma intrebam ce treaba are invatamantul cu arheologia. Insa, acum am inteles care sunt obiectivele acestui eveniment. Sper ca informatiile transmise sa fie repuse in circuitul valorilor spirituale, cu focalizare pe cele didactice, mai ales ca o serie de idei bune in trecut au fost mult prea repede si pe nedrept date uitarii”, a declarat vineri, 16 noimebrie,  suprefectul Mircea GOLOGAN.

Simpozionul International de Arheologie s-a bucurat de prezenta ambasadorului Republicii Belarus in Romania, Andrei Grinkevich, atasatul cultural al Ambasadei Frantei la Bucuresti, Jacques Uberti, secretarul Ambasadei Federatiei Ruse in Romania, Vladimir Silkin, dar si o serie de cadre didactice din Anenii Noi si Cahul, R.Moldova.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img