vineri, 29 martie, 2024

Simptome ascunse care arata ca suferi de diabet

Distribuie:

Publicat:

Persoanele cu diabet zaharat de tip II pot fi asimptomatice timp de multi ani sau chiar decade inainte de a fi diagnosticate, deoarece simptomele bolii sunt destul de subtile.

Aceasta afectiune este atat de raspandita in intreaga lume incat medicii au catalogat-o drept ,,epidemica”. Astfel, prevenirea sau detectarea bolii in stadiu incipient este extrem de importanta, intrucat pot fi evitate complicatii majore precum afectiuni ale rinichilor, pierderea vederii sau chiar amputarea de membre.

Iata cum iti dai ca suferi de diabet zaharat de tip 2!

Simptome ascunse care arata ca suferi de diabet – urinare frecventa

Urinarea frecventa sau in cantitati mai insemnate decat de obicei reprezinta un simptom comun al diabetului – acesta este modul prin care corpul ,,scapa” de excesul de zahar, potrivit clicksanatate.ro.

Simptome ascunse care arata ca suferi de diabet – sete persistenta

Datorita urinarii frecvente, corpul pierde mai multe lichide intr-o perioada scurta de timp, astfel incat deshidratarea este inevitabila.

Simptome ascunse care arata ca suferi de diabet – apetit crescut

In cazul diabetului netratat, nivelul glicemiei poate varia in functie de momentul zilei; cand nivelul glicemiei este scazut, apare si senzatia intensa de foame.

Simptome ascunse care arata ca suferi de diabet – gura uscata

Senzatia apare ca urmare a urinarii excesive si a deshidratarii organismului, acesta fiind unul dintre cele mai frecvente simptome ale bolii.

Simptome ascunse care arata ca suferi de diabet – fluctuatii ale greutatii

Pierderea in greutate este un alt indiciu al bolii. Atunci cand celulele organismului sunt private de glucoza din sange, corpul reactioneaza ca si cum ar fi infometat si incepe sa consume din rezervele de proteine pentru a-si conserva nivelul de energie.

Simptome ascunse care arata ca suferi de diabet – lipsa de energie

Oboseala cronica si lipsa de energie apar ca urmare a incercarii organismului de a compensa lipsa glucozei din celule.

Simptome ascunse care arata ca suferi de diabet – vedere incetosata

Multi dintre pacientii cu diabet dezvolta in timp manifestari oculare, dintre care retinopatia diabetica este cea mai importanta. Diabetul determina afectari ale vaselor sanguine mici de la nivelul retinei (o componenta a ochiului situata in partea posterioara a acestuia, care are rol de a capta imaginile si de a trimite informatiile la creier).

Retinopatia diabetica se poate manifesta prin tulburari de vedere. Se poate preveni aparitia retinopatiei prin mentinerea glicemiei in limite normale sau aproape de normal.

Simptome ascunse care arata ca suferi de diabet – ranile si zgarieturile se vindeca mai greu

Reprezinta un indiciu clasic in ceea ce priveste prezenta diabetului si asta pentru ca boala slabeste vasele de sange, facand mai greu transportul lui catre rana, implicit ingreunarea procesul de vindecare a ranii.

Simptome ascunse care arata ca suferi de diabet – risc crescut de infectii

Organismul este mult mai vulnerabil in fata infectiilor si a microbilor atunci cand diabetul este netratat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img