marți, 19 martie, 2024

Simptome care-ti spun ca ai probleme cu circulatia sangelui

Distribuie:

Publicat:

Oamenii dezvolta o circulatie sangvina deficitara din diferite motive. La unii, aceasta este legata de o problema de sanatate, iar la altii este genetica. Oricare ar fi motivul, constientizarea este vitala. Corpul va lua sange de oriunde gaseste pentru a proteja cele mai importante zone, iar acest lucru poate duce la durere si probleme cu membrele.

De cele mai multe ori circulatia sangelui poate fi imbunatatita. Modificarea dietei si sportul pot stimula circulatia sangelui. Trebuie doar sa fim constienti de problema si sa nu-i ignoram simptomele, deoarece acestea ar putea dezvolta mai multe probleme de sanatate. Iata care sunt simptomele care te ”anunta” ca sangele nu circula normal in organism:

Maini si picioare reci pe tot parcursul anului. Problema circulatiei sangvine deficitare poate fi vazuta pe mainile si picioarele noastre.  Principalul motiv pentru care ai mainile si picioarele reci este din cauza faptului ca sangele oxigenat nu ajunge la extremitati. este normal ca iarna sa te confrunti cu maini si picioare reci, dar daca observi ca problema persista pe tot parcursul anului, inclusiv vara, atunci este o problema.

Senzatie de amorteala si furnicatura in maini si picioare. Este absolut normal sa ai furnicaturi in maini sau picioare daca ai stat in aceeasi pozitie. problema apare cand senzatia de amorteala apare fara motiv. S-ar putea sa stai normal si sa simti brusc senzatie de furnicaturi in maini sau picioare. Mergi la un medic daca te confrunti cu aceste neplaceri.

Lipsa de energie, chiar si atunci cand dormi suficient. Dormi suficient si mananci sanatos, dar totusi te simti obosita. E ca si cum nu ai suficienta energie pentru a face fata activitatilor zilnice.  În loc sa fie energie, ar putea fi de fapt cantitatea de fier pe care o ai in corp. Ar putea fi o lipsa de oxigen, care este conectata la acel mineral. Sangele tau contine oxigen. Acest lucru este vital pentru toate partile corpului, inclusiv muschi si creier. Daca nu obtin oxigenul, incep sa se deterioreze. Nu conteaza cat de multa proteina mananci daca nu este imbunatatit fluxul sangvin oxigenat. Oboseala este extrem de frecventa. Problema este ca se trece cu vederea, dar ea este un simptom al atator alte probleme de sanatate! Afla cauza din spatele oboselii adresandu-te unui medic.

Ameteala, lipsa de concentrare si atentie. Concentratia slaba, memoria si echilibrul sunt legate de lipsa de oxigen din cauza circulatiei sangvine necorespunzatoare. Creierul nu primeste globulele rosii de sange de care are nevoie, asa ca nu va mai functiona la capacitate maxima. De asemenea, ametelile si durerile de cap sunt destul de frecvente din cauza circulatiei sangvine deficitare. Acestea sunt adesea vazute ca stari de stres sau de deshidratare, dar recomandat este sa afli care este cu adevarat cauza.

Pielea uscata, in ciuda consumului de apa. Simptomele circulatiei deficitare se vad prima data pe piele. Chiar daca bei suficienta apa, tegumentul se poate usca, devenind aspru si iritat. Apa prezenta in corp este directionata in alta parte pentru a contracara problema sangelui. Utilizarea cremelor poate ajuta la repararea daunelor, dar nu o trata problema. 

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img